5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Ölümüne eylem!

Adana’da bir grup Adanaspor taraftarı, takımlarının sahipsizliğini protesto için otobanda yol kesip, lastik yaktı. "Hükümet-Uzanlar-TMSF Siz Sürtüşüyorsunuz Zararı Biz Görüyoruz" yazılı pankart açıp, turuncu-beyazlı bayrakları yola seren öfkeli taraftarlar, otoban trafiğini uzun süre kilitledi.

Eylem, otoban yolunun tek şeride düştüğü noktada yapıldığı için trafik kilitlenince, itffaiye de uzun süre olay yerine ulaşamadı. Lastiklerin yanması nedeniyle özellikle akaryakıt yüklü tanker şoförleri, korkulu anlar yaşattı. Tanker sürücüleri, alevleri görünce araçlarını kenara çekerek yangının sönmesini bekledi.

Olay yerine ilk ulaşan otoban trafik polisleri, önce trafiği kontrol altına aldı, sonra da öfkeli taraftarları yoldan çıkardı. Polisler, çevreden temin ettikleri çalılarla lastikleri söndürmeye çalıştıysa da başarılı olamadı.

Hükümet, TMSF ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’ı Adanaspor’a sahip çıkmaya çağıran eylemci taraftarlar, "Adanaspor’a sahip çıkılmazsa kendimizi de yakarız" dedi. Olay çıkaran taraftarlar, polis tarafından gözaltına alındı.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2005 Cumartesi 20:00:03
Güncelleme :19 Haziran 2005 Pazar 16:10:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?