4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Ölümüne serinlik!

Adana'da maddi durumları iyi olmadığı için havuzlara gidemeyen çocuklar, Devlet Su İşleri'ne (DSİ) ait sulama kanallarında serinlemeye çalışıyor.

Yaz gelmeden kavurucu sıcakların başladığı Adana'da, şehrin içinden geçen DSİ'ye ait sulama kanalları çocuklar için tehlike oluşturuyor. Maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukları, Çukurova'daki tarım arazilerinin sulanması için yapılan ve yaz aylarında çok sayıda çocuğun boğulduğu kanallara akın etti.

Sıcakların aniden bastırmasıyla birlikte polis ekiplerinin kanala giren çocukları gözaltına almasına ve boğulma tehlikesine rağmen çocuklar serinlemek için kanallarda yüzmeyi tercih ediyor. Yaşları 7-15 arasında değişen çocuklar, boğulma tehlikesine aldırmadan yaklaşık 15-20 metre yükseklikteki köprüden kanala atlıyor.

Çocuklar aşırı sıcaklardan bunaldıkları için kanala girmek zorunda kaldıklarını belirterek, "Ailelerimizin maddi durumu iyi olmadığı için havuzlara gidemiyoruz. Havuza girmemiz için 1 TL para istiyorlar. Bu parayı bulamıyoruz. Bu nedenle kanallarda serinliyoruz. Ayrıca havuzların suyu daha soğuk. Kanalın suyu ise ılık. Bu nedenle de burada yüzüyoruz" dediler.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mayıs 2009 Pazar 15:37:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?