29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Önce işkence, sonra gasp!

ADANA’da çiftlik sahibi 80 yaşındaki İhsan Koyutürk ile eşi 57 yaşındaki eşi Mesude Koyutürk’ü ellerini ve ağızlarını koli bandıyla bantlayıp, döverek işkence yaptıktan sonra paralarını ve 1 kiloya yakın altınlarını gasp ettikleri iddia edilen 5 kişi hakkında 7 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

27 Nisan’da, 30 yaşındaki Erdal Ateş ve 33 yaşındaki Ahmet Budak ile birlikte Yeniyurt Mahallesi’nde oturan Koyutürk çiftinin evine giden 29 yaşındaki İrfan Yaşık, kapıyı açan Mesude Koyutürk’e “Kiraya vereceğiniz çiftlikle ilgili görüşmek istiyoruz'' diyerek içeri girdi. Zanlılar, eve girdikten sonra Koyutürk çiftinin ağızlarını ve ellerini koli bandıyla bantladı, “Biz para ve altınlar için geldik. Kasanın anahtarını verin'' diyerek çifti yumruklayarak dövdüler.

Kasayı açan 3 zanlı bir kiloya yakın altın ile 500 Euro, 300 Dolar ve 100 YTL’yi alarak kaçtı. Gasp bürosu ekipleri, çiftin bir tanıdıklarının aracılığı ile gasp edilmiş olabilecekleri iddiası üzerine daha önce kasa hırsızlığından hakkında dava açılan 40 yaşındaki Mehmet Namlı ile eşi 25 yaşındaki Belgin Namlı’yı gözaltına aldı. Bu kişilerin sorgularında gaspı gerçekleştirdiği iddia edilen Yaşık, Ateş ve Budak yakalanarak tutuklandı. Namlı çifti ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet Savcısı, 3’ü tutuklu 5 şüpheli hakkında 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘yağma ve yağmaya yardım’ suçundan dava açtı. Haklarında 15’er yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu zanlılardan İrfan Yaşık polisteki ifadesinde suçlamayı kabul ederek, gasp olayını nasıl gerçekleştirdiklerini şöyle anlattı:
“Mehmet Namlı, akrabası olan çiftin zengin olduğunu altın ve paralarını çalmamızı önerdi. Ahmet, Erdal ve ben birlikte eve gittik. Zili ben çaldım. Mesude kapıyı açtı. Eşi ile görüşmemiz gerektiğini söyledim. Eşi İhsan gelince kendisine ‘kiralık çiftliğinizle ilgili görüşmeye geldik’ dedim. Bizi içeri aldı. Konuşurken akrabasını telefonla aramak isteyince tabancamı çıkartıp ‘sizde altınlar varmış bize verin’ dedim. Altınları yatak odasından aldıktan sonra her ikisini de etkisiz hale getirip ellerini ve ağızlarını koli bandıyla bantladık. Cüzdanları da aldıktan sonra kaçtık. Apartmandan çıkarken sıkı şekilde ellerini bağlamadığımız yaşlı çift balkona çıkıp bağırarak yardım istedi. Biz değişik yerlere kaçtık. Otogarda buluşup altınları ve parayı paylaştık.'' Ateş ile Budak ise suçlamayı kabul etmezken, akrabaları yaşlı çiftin altın ve paralarının gasp edilmesine yardımcı oldukları iddiasıyla 7.5'ar yıl hapis cezası istenen Belgin ve Mehmet Namlı çifti, polisteki ifadelerinde, olayla ilgilerinin olmadığını öne sürerek, “İrfan ile Mersin’de büfe açmıştık. Büfede çantasının içine baktığımda çok sayıda sahte kimlik vardı. Kendisine polise ihbar ettim. Bu yüzden iftira atıyor'' dedi.

DHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 11:51:34
Güncelleme :25 Eylül 2007 Salı 11:59:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?