1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Önce keşif sonra soygun

ÖNCE KEŞİF SONRA SOYGUN YAPTILAR

Adana'da bir PTT şubesini soyan kar maskeli 2 kişinin soygun yapmadan 7 gün önce keşif yaptığı ve daha sonra soygunu gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Keşif ve soygun anı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülenirken, keşif yapan kişileri polis aynı ayakkabı ve kot pantolonu giymesinden belirledi. Polis şimdi her yerde bu kar maskeli şahısları arıyor.

Soygun 9 Nisan 2010 günü 16.48 sıralarında Mahfesığmaz Mahallesi 78104 Sokak'ta PTT'nin Göl Şubesi'nde meydana geldi. Kar maskeli oldukları için kimlikleri belirlenemeyen biri silahlı 2 kişi, PTT şubesine gelerek silah zoruyla kasadaki 340 lirayı alarak kayıplara karıştı. Zanlıların kimliklerine dair hiçbir bilgi elde edemeyen polis, günlerce güvenlik kamerası görüntülerini tek tek inceledi. Polis güvenlik kamerasını incelerken 2 Nisan günü PTT şubesine müşteri gibi gelen iki kişi ile 9 Nisanda soygun yapan iki kişinin aynı ayakkabı ve kot pantolon giydiğini belirledi. Bunun üzerine polis bu iki kişinin üzerinde yoğunlaştı. Soygun yapan kişilerin 2 Nisanda PTT'ye gelerek 1 dakika içinde keşif yaptıkları, 9 Nisan 2010 tarihinde de kar maskesi ve silahlarla gelerek 30 saniyede soygunu gerçekleştirdiği görüldü. Bir kişi, görevliye silah doğrulturken diğer kişi de paraları alarak 30 saniye içinde işlerini bitirip kayıplara karıştı.

Soygundan önce keşif yapılması gerektiğini düşünen polis, zanlıların keşif yaptığı görüntüleri belirledi. Bu görüntülerden zanlıların yüzlerini açık seçik ortaya çıkaran Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, zanlıların fotoğraflarını tüm birimlere dağıttı. Polis zanlıları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Polisler güvenlik kamerasından tespit edilen bu şahısları vatandaşların görmesi durumunda 155 polis imdatı arayarak ihbarda bulunmalarını istedi.

ÖNCE KEŞİF SONRA SOYGUN YAPTILAR
ÖNCE KEŞİF SONRA SOYGUN YAPTILAR
ÖNCE KEŞİF SONRA SOYGUN YAPTILAR
ÖNCE KEŞİF SONRA SOYGUN YAPTILAR
ÖNCE KEŞİF SONRA SOYGUN YAPTILAR
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2011 Cumartesi 14:15:03
Güncelleme :15 Ocak 2011 Cumartesi 14:46:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?