29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Önce öldü sonra da evlendi

Adana'ya yakınının cenazesi için gelen gurbetçinin, pasaportunu yenilemek için gittiği emniyet müdürlüğünde 8 yıl önce öldüğü ortaya çıktı.

Büyük şaşkınlık yaşayan Bahattin Guda'ya (31) yanlışlığı düzeltmek için gittiği nüfus müdürlüğündeki memurlar da tebessüm etti.

Almanya'da çalışan Bahattin Guda, yakınının cenazesi için Adana'ya geldi. Defin işleminin ardından Almanya'ya dönecek gurbetçi, işlemlerini yaptıracağı sırada, pasaportunun tarihinin geçtiğini öğrendi.

Emniyet Müdürlüğü'ne giderek yenileme işlemi yaptırmak isteyen Guda'dan polis kimlik numarası istedi. Bunun üzerine Seyhan Nüfus Müdürlüğüne başvurarak kayıtlı olduğu Kars Nüfus Müdürlüğü'nden kimlik numarası talep eden Guda'nın kendisine gönderilen nüfus kayıt örneğinde ölü olduğu ortaya çıktı.

Guda, ortada bir yanlışlık olduğunu söyleyip gönderilen kayıtlarda ölü gösterildiğini söyleyince nüfus memurları bile tebessüm etti. Ortada bir yanlışlık olduğunu kaydeden memurlar, Guda'nın kayıtlı olduğu Kars Nüfus Müdürlüğü'nü arayıp, gurbetçi vatandaşla ilgili bir yanlışlık olduğunu iletti.

Kayıtlarını inceleyen nüfus müdürlüğü, bilgilerin bilgisayar ortamına aktarılması sırasında yanlışlık yapıldığını belirledi. Kayıtlarda 1975 yılında doğan Guda'nın 1998 yılında öldüğü, 31 Mart 1999 yılında ise evlendiği yazıyor.

Bahattin Guda, "Nüfus idaresinden istenen belgede ölüm tarihinin dolu olduğunu görünce tuhaf oldum. Bir yanlışlık olduğunu söylediğim memurlar da duruma gülüp, 'Yanlışlık olmuş, durumu düzeltelim' dediler. Kısa sürede deftere kayıt ve bilgisayarlar karşılaştırılmış. Bilgisara aktarılma sırasında bir yanlışlık olduğu görülmüş." diye konuştu.

Nüfus Müdürlüğü yetkilileri de defterlerdeki kayıtların bilgisayar ortamına aktarılması sırasında yanlışlık olduğunu belirterek, kısa sürede nakledilen defterde yapılan incelemenin ardından durumun düzeltildiğini bildirdi.
STV
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2007 Pazartesi 18:38:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?