5
Mayıs
2024
Pazar
ADANA

Önce uyarı geldi ardından ceza yağdı

Adana’da, Kent Konseyi’nin aldığı karar doğrultusunda, şehirdeki görüntü kirliliğine son vermek için operasyonlara başlandı. Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, dün 13 bine yakın iş yerine el ilanı dağıtarak kaldırım işgallerine son vermeleri konusunda esnafı uyardı.

Zabıta ekipleri, uyarı yapılan ana cadde ve bulvarlarda bugün de Zabıta Müdürü Zafer Arslan nezaretinde denetim yaparak yasağa uymayanları cezalandırdı.

Zabıta Müdürü Zafer Arslan, Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda bulunan ana cadde ve bulvarlardaki kaldırım işgallerine son vermek için 13 ayrı ekip oluşturduklarını ve bunların mesai saatleri içerisinde sürekli dolaşarak kaldırım işgali yapanları uyararak ceza yazacaklarını açıkladı. Arslan, denetimler sırasında kaldırım işgali yapmayan esnafa teşekkür ederken, uyarıları dikkate almayarak işgale devam edenlere de ceza yağdırdı.

Abidinpaşa, İsmet İnönü ve Cemal Gürsel caddelerinde zabıta ekipleriyle birlikte yapılan denetimlerde, esnafın yüzde 95 oranında kurallara uydukları gözlendi. Kaldırımlara eşya koyanların yanı sıra park edilen araçlara da resmi ve özel ayırt edilmeden ceza kesildi. Zabıtanın, operasyonlarını aralıksız sürdüreceği ifade edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2005 Salı 16:04:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?