2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Onlar da bayrama mutlu giriyor!

Adana'da babaları hastalandıktan sonra Ramazan ayında küflü ekmek ve şekerli sıvı yağ yiyerek karınlarını doyuran 4 kardeş, hayırsever vatandaşların yardım eli uzatmasıyla bayrama mutlu giriyor.

Adana'da babaları hastanede yatan 4 kardeşin bir barakadaki yürek burkan hayat mücadelesi görenleri ağlattı.

Babaları Recep T.'nin Ramazan ayı başında siroz hastalığı teşhisiyle hastaneye yatırılması, anneleri Şadiye'nin de ona refakat etmesi yüzünden Fatma (15), Birsen (13), Muhammed (5) ve Abdullah T. (4) adlı kardeşler, Yeşiloba Mahallesi'nde yaşadıkları iki odalı barakada açlıkla mücadele etmek zorunda kaldı.

Açlığa ve yoksulluğa daha fazla dayanamayan kardeşlerden Birsen T., Adana'da yerel bir televizyon kanalında yayınlanan "Köprü" programını arayarak programın yapımcısı ve sunucu Bekir Fevzi Yıldırım'a, "24 gündür açız bize yardım" edin diyerek gözyaşı döktü.

4 kardeşin dramının televizyon ve gazetelere yansıması, Türkiye'de ve Adana'daki yardımseverleri harekete geçirdi. 4 kardeşin farelerin dolaştığı iki odalı bir barakadaki yaşam mücadelesini izleyen duyarlı vatandaşlar, çocuklara yiyecek, kuru gıda ve kıyafet yardımında bulundu. Ölen komşularının yatağında yatmak zorunda kalan kardeşlere bir vatandaş yeni yatak hediye ederken, bir hayırsever de buzdolabı aldı. İki odalı barakanın pencere ve çatısını ise başka bir yardımsever yaptıracak.

Yapılan yardımlarla çok mutlu olduklarını belirten Birsen T., "Sanki ben bu dünyada yaşamıyorum. Sanki öbür dünyaya gitmişim" dedi. Buzdolabındaki meyve-sebze, peynir, bal gibi gıda maddelerini gören Birsen T. "Sanki babam gelmiş gibi oldu. Babam hastaneden çıkmış iyileşmiş ve bize bayram öncesi sürpriz yapmış gibi oldu. Çok mutluyum, dün küflü ekmek ve şekerli yağ yerken bugün her şeyimiz var" diye konuştu.

En çok kuru fasulye ve pilavı seven Birsen T.'ye, yardımsever bir vatandaş da orucunu açması için kuru fasulye ve pilav sürprizi yaptı. Birsen T.'ye ve kardeşlerine bir sürpriz de bayramlık kıyafetler oldu. 13 yıllık hayatında babasının sağlıklı döneminde bile hep eski kıyafetlerle bayrama girdiğini, bu nedenle bayramın gelmesini istemediğini söyleyen Birsen T., hediye edilen bayramlık tişört, pantolon ve ayakkabıdan dolayı mutluğunu dile getirdi.

Birsen, "Çok mutluyum. 13 yıllık hayatımda bu kadar mutlu olmamıştım. 2 gün önce bayramın gelmesini istemiyordum. Ama şimdi bayramın gelmesini istiyorum. Çünkü benim de arkadaşlarım gibi bayramlık elbisem var artık" diyerek mutluluk gözyaşları döktü.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2008 Pazartesi 11:06:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?