4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Operasyon Japonya'ya uzandı

Adana polisi, "Şanzıman" operasyonu kapsamında ele geçirdiği yabancı marka bir otomobilin sahibine kapı kilidindeki numaradan yola çıkarak ulaştı.

Edinilen bilgiye göre, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, son bir yıl içerisinde gerçekleştirdiği "Şanzıman" operasyonunda ele geçirdiği çalıntı 80 araçtan yarısının sahibine ulaştı. Adana'nın yanı sıra Adıyaman, Şanlıurfa ve Isparta'da gerçekleştirilen ve 13 kişinin tutuklandığı oto hırsızlığı operasyonu kapsamında, ele geçirilen şasi ve motor numaraları değiştirilmiş otomobillerin sahiplerinin bulunması için çalışmalarını sürdürüyor.

Suç örgütü üyelerinin, kaza sonucu hurdaya ayrılan otomobillerle aynı özelliklere sahip araçları çalarak, şasi ve motor numaralarını değiştirdiği için araçların gerçek sahibine ulaşmakta sıkıntı yaşayan polis ekipleri, Şanlıurfa'da sahte plakayla ele geçirilen yabancı marka otomobilin sahibine ulaşmak için Japonya'daki fabrika yetkilileriyle internet üzerinden iletişim kurdu.

Aracın kapısındaki kilit numarasını göndererek, fabrikadan aracın kimlik bilgilerine ulaştı. Bu bilgiler sayesinde aracın fabrikadan çıktıktan sonra hangi ülkeye
gittiği, hangi bayide satıldığı ve son kullanıcısının kim olduğunu öğrenen polis ekipleri, aracın gerçek plakasının 34 VV 891 olduğunu ve 2007 yılında İstanbul'dan çalındığını belirledi. Ayrıca araç sahibinin, parasını sigorta firmasında aldığı için aracın firmaya geçtiği öğrenildi.

 Operasyonla ilgili çalışmaların devam ettiği bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2009 Cumartesi 20:28:14
Güncelleme :12 Nisan 2009 Pazar 14:25:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?