1
Mayıs
2024
Çarşamba
ADANA

Operasyon zanlıları ifade veriyor

ADANA'DAKİ ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU

Adana'da düzenlenen operasyonunda gözaltına alınan ve aralarında Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili ile eski Genel Sekreter'in de bulunduğu 16 kişinin ifadelerinin alınması işlemlerinin gece yarısına kadar sürmesinin beklendiği belirtildi.

Adana Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın soruşturma talimatıyla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 4 gün önce eş zamanlı olarak Adana, Mersin, İstanbul ve Antalya'da 30 ayrı adrese yapılan operasyonda 16 kişi gözaltına alınmıştı. İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın da evinin arandığı operasyonda Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Mustafa Tuncel ve eski Genel Sekreter Hasan Gülşen ile Şakir O., Hacı

T., Orhan A., Gani Ö., Galip A., Ahmet A., Mehmet Duran Y., Murat S., Muhammet S., Mehmet Salih T., Orhan Y., Yusuf E., Süleyman T. ve Emin E., gözaltına alınarak 4 gün boyunca emniyette sorgulandı. Bu sorgulamalar sırasında evinde arama yapılan Aytaç Durak da emniyete gelerek şüpheli sıfatıyla tam 11 saat ifade verdi. Sorgulamalar sırasında çok sayıda gazeteci de bilgi sahibi ve şüpheli olarak ifade verdi. 16 zanlı savcının ek süre vermesinin ardından bugün sabah "Silahlı çıkar amaçlı suç örgütü kurmak

yönetmek ve üye olmak, darp, cebir, özel hayatın ihlali, kişi hürriyetinden yoksun bırakma, ruhsatsız silah bulundurma, ihaleye fesat karıştırma" suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

Suç örgütünün Adana Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan ulaştırma, park ve bahçeler ve ASKİ'de yapılan ihalelere fesat karıştırdığı ileri sürüldü. Şüpheli olarak polise ifade veren Durak'ın ise savcılıkta da ifade vermesi bekleniyor.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2011 Cuma 13:06:04
Güncelleme :24 Haziran 2011 Cuma 16:13:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?