3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Organ bağışı ve nakli anlatıldı

Adana İl Sağlık Müdürlüğü Organ Nakli Bölge Koordinatörü Dr. Pınar Güneşer, organ bağışında eğitimin çok önemli olduğunu, bu konuda öğretmenlere büyük görev düştüğünü söyledi.

Organ Bağışı Haftası etkinlikleri kapsamında Yüreğir Anadolu Lisesi’nde öğretmen ve öğrencilere organ bağışı ve organ naklini anlatan Güneşer, her yıl 40 bin kişinin organ bağışı beklediğini söyledi. Ülkemizde organ naklinin daha çok canlıdan yapıldığını ifade eden Güneşer, toplumumuzda organ naklinin çok konuşulup az bilindiğine dikkat çekti.

Organ nakli konusunda en büyük desteğin bağış yapacaklar olacağını belirten Güneşer, öğretmen ve öğrencilere seslenerek, “Ölümden sonra bir insana hayat vermenin yüce bir erdem olduğunu anlatmamıza yardım etmelisiniz. Her yıl yüzlerce beyin ölümü sonrası, yeterli eğitim verilmediği için oluşan ön yargıdan, başkalarına hayat verecek organlar kullanılamamaktadır. Aile içerisinde organ bağışı konuşulmalıdır” dedi.

Sağlık Bakanlığı’nın Adana’da “Bölge Koordinasyon Merkezi”ni kurmasından sonra organ bağışında büyük artış olduğunu kaydeden Güneşer, “Amacımız organ bağışını artırabilmektir. 2007 yılında organ bağış kartı dolduran vatandaşlarımızın sayısı 349 iken bu yılın ilk 7 ayında bu sayı 882’ye ulaştı” şeklinde konuştu.

Yüreğir Anadolu Lisesi öğrencilerinin sorularını da yanıtlayan Organ Nakli Bölge Koordinatörü Dr. Pınar Güneşer, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da organ bağışının dini açıdan bir sakıncasının bulunmadığına ilişkin açıklamaları bulunduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2008 Salı 15:05:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?