3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Organ çetesi çökertildi

Adana, İzmir ve Sakarya'da maddi durumu iyi olmayan vatandaşlardan satın aldıkları organları daha önceden anlaştıkları kişilere yüksek fiyatla sattıkları tespit edilen çetenin 15 üyesi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Adana İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Adana'nın merkez Yüreğir, Seyhan ve Kozan ilçeleri ile İzmir ve Sakarya'da bağlantılı olarak organ ticareti yapıldığını tespit ederek çalışma başlattı.

Jandarma ekipleri, maddi açıdan zor durumda olan vatandaşların çaresizliğinden faydalanarak organlarını düşük fiyatla alıp maddi durumu iyi olan hastalara yüksek fiyatla sattıkları tespit edilen Osman K. liderliğindeki çeteye yönelik Adana, Sakarya ve İzmir'de eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda çetenin 15 üyesi, 1 adet tabanca, 5 adet fişek, organ veren şahıslara yapılan ödemelere ait banka dekontları ile organ ve doku ticaretini belgeleyen çok sayıda hastane kaydıyla birlikte yakalandı.

Çete elemanlarının, maddi durumu iyi olmayan vatandaşları tespit ederek bu şahıslarla irtibata geçip, göz, böbrek ve ciğerlerini 9 ile 15 bin YTL'ye satın aldıkları, ardından daha önceden anlaştıkları maddi durumu iyi olan şahıslara asgari 30 bin YTL'ye sattıkları ancak bu nakil işleminin yapıldığı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin para alışverişinden haberdar olmadığı gibi organını veren ile alan şahısların da birbirlerini görmedikleri öğrenildi.

Yapılan tahkikatın ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 3'ü tutuklanırken, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2008 Pazartesi 12:26:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?