2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Organik şalgam üretildi

Adana'da faaliyet gösteren Kaleağası Gıda Sanayi, organik şalgam üretimine başladı.

Kaleağası Gıda ve Gıda Katkı Maddeleri Üretim Danışmanlık İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. ortaklarından Gıda Mühendisi Ali Rıza Özlokmacı, Çukurova bölgesinde yöresel olarak üretilen ve tüketilen şalgam suyunun tüm Türkiye'de tüketilmesi ve her kesim tüketiciye ulaşmak için organik olarak şalgam üretimine başladıklarını söyledi.

Bir yıllık çalışmaların ardından üretilen organik şalgam numunesinin, Organik Ürünler Kontrol ve Sertifikasyon Kuruluşu'na, buradan da İtalya'ya gönderildiğini belirten Özlokmacı, analiz sonuçlarının olumlu gelmesi üzerine organik işleme sertifikası aldıklarını kaydetti.

Tarım Müdürlüğü'nden gerekli izinleri alarak Pozantı'daki tesislerinde organik şalgam üretimine başladıklarını belirten Özlokmacı, organik şalgamın tamamen organik havuç ve bulgur unundan elde edildiğini kaydetti.

Market reyonlarında bir ay içerisinde yerini alacak olan organik şalgamın çok şık şişe ve kutularda satışa sunulacağını ifade eden Özlokmacı, böylece şalgam severlerin, hediyelik şalgam taşıma konusundaki sıkıntılarını da ortadan kaldıracaklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2008 Cumartesi 14:44:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?