4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Organize suç örgütü çökertildi

Adana, Antalya ve Konya'da 20 ayrı adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda, müzelerden fotoğraflarını çektikleri tarihi eserlerin benzerini yaparak sanal ortamda satmaya çalışan organize suç örgütü mensubu 9 kişi yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü'ne bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri, sahte tarihi eser satan bir şebekeye yönelik teknik takip başlattı. Uzun süren takip sonucu, Adana merkez olmak üzere Kozan ve Ceyhan ilçeleri ile Konya ve Antalya'nın Alanya ilçesinde belirlenen 20 değişik adrese eş zamanlı operasyonlar düzenledi.

Operasyonlarda örgütün lideri olduğu belirlenen Mehmet S. (52) ile Süleyman Y. (37), Ali T. (33),Hüseyin T. (41), Mustafa K. (29) Kozan ilçesinde, Cihangir A. (34) Ceyhan ilçesinde, Cahit A. (33) Adana'da, Hacı Ü. Y. (33) Alanya ilçesinde, Mustafa A. (38) ise Konya'da yakalandı. Bu kişilerin evlerinde yapılan aramalarda 1 ruhsatsız tabanca, bu tabancaya ait 2 şarjör, 26 adet mermi, 37 adet değişik dönemlere ait sikke ile 24 parça çakma tarihi eser ele geçirildi.

Şebeke üyelerinin müzelerde yaptıkları ziyaretler sırasında fotoğraflarını çektikleri tarihi eserlerin birer bir kopyasını yaptıkları, bu kopyaları da fotoğraflayarak sanal ortamda ve değişik illerde aracılar sayesinde pazarladıkları belirlendi. Ayrıca, çetenin sahte tarihi eserleri 5 ile 500 bin TL arasında değişen fiyatlarda pazarladıkları bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 12:46:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?