4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Organize suç örgütüne darbe

Adana'da çek-senet tahsilatı, tefecilik, tehdit, baskı ve cebir ile şahısların arazilerine el koyarak haksız kazanç temin ettikleri tespit edilen organize suç örgütüne yönelik düzenlenen "Işık-04" operasyonunda örgüt liderinin de aralarında bulunduğu 3'ü kadın 11 kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Adana İl Jandarma Komutanlığı'nca yapılan çalışmalar sonucunda Adana'nın merkez Yüreğir ve Seyhan ile Ceyhan ilçelerinde organize bir şekilde çek-senet tahsilatı, tefecilik, tehdit, baskı ve cebir ile şahısların arazilerine el koymak suretiyle haksız kazanç temin ettikleri tespit edilen organize suç örgütüne yönelik "Işık-04" operasyonu düzenlendi.

Adli makamlardan alınan arama kararına istinaden 10 Haziran 2009 günü saat 06.00 sıralarında Seyhan, Ceyhan ve Yüreğir ilçelerinde 10 ayrı adrese yapılan operasyonda örgüt lideri C.Ç. ile birlikte örgüt üyeleri N.Ö., F.M., A.S., E.İ., Ö.A., T.S., R.S., M.A., M.Ç. ve G.K olmak üzere toplam 11 kişi yakalandı. Şüphelilerle birlikte 2 adet 9 mm. çapında ruhsatsız tabanca, 2 adet tabanca şarjörü, 17 adet 9 mm. çapında tabanca fişeği, 3 adet değişik marka ve tipte av tüfeği, 12 adet av tüfeği fişeği, 1 adet havalı tüfek, 15 adet başkaları adına düzenlenmiş değişik miktarda çek ve senet, 14 adet boş senet, 25 adet tapu, sözleşme fotokopileri gibi değerli evrak ele geçirildi.

C.Ç. liderliğindeki organize suç örgütünün Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde bağlı başta Kütüklü köyü olmak üzere çevresindeki köylerde borçlanarak maddi açıdan zor duruma düşen çiftçilere faizle para vererek tefecilik yaptıkları, borçlandırdıkları çiftçilere tehdit, baskı ve cebir ile zorla imzalattırılarak çiftlik, arazi, tarla, araç gibi menkul ve gayrimenkullerine el koymak suretiyle haksız menfaat temin ettikleri tespit edildi.

Kütüklü köyündeki çiftliği bulunan M.S. ve S.S. adlı çiftçilere borçları karşılığında zorla yüksek miktarda senet imzalatıldığı, çiftçi M.S.'ye ait araca zarar verilerek ve ruhsatına el konulduğu, bir başka aracının cüzi bir bedelle devir alındığı, Kütüklü köyündeki içersinde 70 adet büyükbaş hayvan, 170 ton mısır, 17 bin 500 ton hayvan yemi, 8 bin balya saman ve süt sağma makineleri bulunan çiftliğe zorla el konulduğu, merkez Seyhan ilçesi Tellidere mevkiinde bulunan evinin zorla sattırılarak 120 bin TL bedelinin alındığı, el ve kollarına sopayla vurularak kırıldığı ve dar edildiği belirlendi.

Çiftçi N.K.ve H.S.'nin tarlasına tehdit ve baskıyla el konularak ücretsiz kullanıldığı, borcunu ödemediği gerekçesiyle çiftçi M.A.'nın silahla ateş edilerek tehdit edildiği, Ceyhan ilçesinde internet kafe işleten H.Ç. ve Ö.Ç. adlı kişilerin ölümle tehdit edildiği tespit edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2009 Cuma 10:38:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?