2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Organlarıyla hayat buldular aileyi unutmadılar

Adana’da, böbrek ve karaciğer nakli gerçekleştirilen hastalar, organlarıyla hayat buldukları gencin ailesine bayram ziyaretinde bulundu. Organları bağışlanan gencin babası Prof. Dr. Mesut Anıl, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek bir çocuklarını kaybederken, 5 çocuklarının olduğunu söyledi.

Adana’da, nefes darlığı şikayetiyle gittiği hastanede geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 19 yaşındaki Çağrı Anıl’ın böbrekleri ile karaciğeri nakledilen 3 hasta, Ramazan Bayramı dolayısıyla aileye ziyarette bulundu. Gencin böbrekleriyle yaşayan Soner Çınar (21) ile Nihat Akkaya (28) ve karaciğeriyle yaşayan Mehmet Sevimli (52) bugün Adana’nın merkez Seyhan İlçesi Güzelyalı Mahallesi’nde ikamet eden Asuman-Mesut Anıl çiftini ziyaret ederek bayramlarını kutladı. Anne Asuman Anıl, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken Çukurova Üniversitesi Mimarlık-Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği Bölümü Başkanı baba Prof. Dr. Mesut Anıl, oğlu Çağrı Anıl’ın organlarının nakledildiği kişileri sürekli takip ettiklerini ve sağlıklarını düşünmeden yapamadıklarını söyledi. Oğlunun organlarıyla yaşayan şahıslarla aralarında duygusal bağ oluştuğunu dile getiren baba Mesut Anıl, bir oğlunu kaybettiğini, ancak aileye 5 kişinin katıldığını söyledi.

Ziyarete gelen hastalar da organıyla yaşadıkları gencin ailesini kendi aileleri gibi gördüklerini ve her fırsatta onlarla görüştüklerini dile getirdi.

Öte yandan gencin kornealarının nakledildiği 2 hastanın ise sağlık durumları sebebiyle ziyarete gelemediği bildirildi

Geçtiğimiz Temmuz ayı içerisinde nefes darlığı şikayetiyle gittiği Yüreğir Başkent Hastanesi’nde tomografisi çekilirken fenalaşarak kalp krizi geçiren ve geç müdahale yüzünden hayatını kaybettiği iddia edilen Ömer Çağrı Anıl’ın ailesi, gencin organlarını bağışlamış, Çağrı’nın böbrekleri 2 ayrı gence, karaciğeri de kronik karaciğer rahatsızlığı sebebiyle ölümle pençeleşen bir başka vatandaşa nakledilmişti. Ölen gencin korneaları ise bir süre sonra 2 ayrı şahsa nakledilmişti.

adana
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2004 Salı 16:44:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?