4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Orhan Kemal anısına öykü yarışması

Çukurova Edebiyatçılar Derneği tarafından, Adanalı ünlü yazar Orhan Kemal anısına öykü yarışması düzenlendi.

Çukurova Edebiyatçılar Derneği'nden yapılan açıklamada, Türk ve dünya edebiyatına ölümsüz eserler kazandıran, Çukurova'nın bağrından çıkmış Orhan Kemal anısına düzenlenen öykü yarışmasının amacının, Türk edebiyatına yeni ve özgün yapıtlar kazandırmak olduğu belirtildi.

Açıklamada yarışma koşulları şöyle sıralandı:
"Yarışmaya, yayımlanmamış bir öykü dosyasıyla (60 sayfayı geçmemek kaydıyla) başvurulabilecek. Dosyalar 6 kopya olarak düzenlenecek, zarfın üzerine ve dosyaların hiç bir yerine isim yazılmayacak, her dosyanın sol üst köşesine 5 harften oluşan bir rumuz yer alacak. Zarfın içine konacak kapalı bir başka zarfta yazarın adı, soyadı, özgeçmişi, adresi ve telefonunun yer aldığı bir başvuru belgesi ile 2 adet fotoğraf bulunacak.

Öyküler bilgisayar veya daktilo ile iki aralıklı olarak yazılmış olacak. Başvurular 15 Şubat 2009 tarihine kadar yapılacak, bu tarihten sonra gelecek dosyalar değerlendirmeye alınmayacak. Öykü dosyaları, Çukurova Edebiyatçılar Derneği'nin Cemalpaşa Mahallesi 7 Sokak Karabucak İş Merkezi'ndeki adresine gönderilecek."

Sonuçların 30 Mayıs 2009 tarihinde açıklanacağı ve aynı gün ödül töreni tarihinin ilan edileceği belirtilen açıklamada, ödüllerin; birincilik, ikincilik, üçüncülük, mansiyon ve Çukurova Edebiyatçılar Derneği Özel Ödülü şeklinde düzenlendiği, dereceye girenlere plaket ve kitap armağan edileceği kaydedildi.

Orhan Kemal Öykü Yarışması Seçici Kurulu'nda Lütfiye Aydın, Zafer Doruk, Ferda İzbudak Akıncı, Aysu Erden ve Murat Tuncel'in yer aldığı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 11:42:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?