3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Orkestraya Büyükşehir sahip çıktı

Bütçe yetersizliğinden yaşadığı sıkıntılarla kamuoyunun gündemine gelen Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası’na Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı. Başkan Durak, “Senfonimizin Mersin’e gitmesini nasıl önlediysek, sorunlarını çözüp sahip çıkmasını da biliriz” dedi.

Başkan Durak’ın direktifleriyle, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası Şefi Emin Güven Yaşlıçam’ı ziyaret eden Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necati Sultan, gündeme gelen sorunların çözümü konusunda bundan önce olduğu gibi bundan sonra da desteğe hazır olduklarını söyledi.

Başkan Durak’ın Mersin’e gideceği yolundaki haberler üzerine Senfoni’nin Adana’da kalması noktasında büyük gayretleri olduğunu hatırlatan Sultan, “Sayın Başkanımız ve Belediyemiz Senfonimizin yanında olmaya devam edecek. Kentimizin önemli değerlerinden birisi olan Senfonimizin sorunu bizim sorunumuzdur” dedi.

Başkan Durak’ın Senfoni Orkestrasına olan ilgisinden ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Şef Emin Güven Yaşlıçam ise, “Sayın Başkanımız, Büyükşehir Belediye binasında bize yer tahsis edip, tiyatro salonunu her daim hizmetimize sunarak, orkestraya verdiği önemi gösterdi. İçinde bulunduğumuz sıkıntıların çözümünde de destek sözü vermesi ve soruna el atıp Senfoniye sahip çıkması mutluluk vericidir. Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası ve senfoni severler adına kendisine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 13:36:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?