4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Orman Bilgi Sistemi çalışmaları

Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz, Orman Bilgi Sistemi'ne (OBS) geçiş çalışmalarının aralıksız devam ettiğini bildirdi.

Yılmaz, bölge müdür yardımcıları, şube müdürleri ve bilgi sisteminin veri tabanını hazırlayan mühendislerin katıldığı toplantıda, Orman Genel Müdürlüğü'nün ülke bazında yürüttüğü ormancılığa ait verilerin sayısal ortama aktarılması çalışmalarında Adana Orman Bölge Müdürlüğü olarak nerede olduklarını anlattı. OBS'ye geçiş çalışmalarının yoğun şekilde devam ettiğini kaydeden Yılmaz, "2008 yılının başından bu yana devam eden OBS çalışmalarında kat ettiğimiz yolu görmek amacıyla buradayız" dedi.

Doğal kaynakların sürdürülebilir şekilde işletilmesinin en önemli görevleri arasında olduğunun altını çizen Yılmaz, OBS'nin oluşturulması için, ormancılığa ait tüm verilerin merkez ve taşrada görevlendirilen personel vasıtasıyla sayısal ortama aktarıldığını kaydetti. Bu sistemin, bugün tüm orman teşkilatı tarafından kullanıldığının altını çizen Yılmaz, şunları söyledi:

"Hızlı nüfus artışı ile beraberinde artan çevre kirliliği ve kısıtlı doğal kaynaklar, yeryüzü hakkında hızlı ve doğru bilgiye olan ihtiyacın artmasına neden olduğundan; doğru bilginin, hızlı, güncel, tam ve bir bütün içinde sunulması gerektiğinden OBS'nin oluşturulması zorunlu hale gelmiştir."

iha
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2009 Salı 12:08:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?