3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Orman Haftası şerefine 60 bin fidan

Adana Orman Bölge Müdürlüğü'nce "Orman Haftası" boyunca dağıtılacak 60 bin fidanın dağıtımına başlandı.

Adana Orman Bölge Müdürlüğü, toplumun tüm kesimlerine doğa sevgisini ve bilincini aşılamak, var olanı geliştirmek ve orman varlığını artıracak çalışmalara halkın da katılımını sağlayarak ülke topraklarını daha da yaşanılabilir hale getirme hedefiyle, bu yıl Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan "Milli Ağaçlandırma Seferberliği" çerçevesinde daha yeşil bir Adana için kentin 3 ayrı noktasında fidan dağıtımına başladı. Orman Haftası boyunca Büyükşehir Belediyesi, Carrefoursa ve Yüreğir Başkent Hastanesi yanında kurulan masalarda vatandaşlara 60 bin fidan dağıtılacak.

Büyükşehir Belediyesi önünde kurulan masada vatandaşlara fidan dağıtan Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz, daha yeşil bir Adana için tüm vatandaşları bu seferberliğe destek vermeye çağırdı. Fidan almak için sıraya giren vatandaşlardan, aldıkları fidanları mutlaka toprakla buluşturmalarını isteyen Yılmaz, "Ormanlar, toplumun ihtiyaç duyduğu odun hammaddesini karşılamanın yanı sıra doğal dengenin en önemli unsuru olmakta ve ülke kalkınması için ormanların korunması, geliştirilmesi ve çok yönlü olarak işletilmesi çok büyük önem arz etmektedir" dedi.

Dünyada her yıl ortalama 13 milyon hektar ormanın yok olduğunu belirten Yılmaz, "Türk ormancısı, ülke orman varlığını 20.2 milyon hektardan 21.2 milyon hektara çıkarmak suretiyle orman varlığını artıran ender ülkelerden birisi olmuştur. Asırlardır süregelen ve tahrip edilen orman alanları, sürdürülebilir ormancılık prensipleri gereğince, gerekli çalışmalar yapılarak bir yandan mevcut orman alanlarının daralması önlenirken, diğer yandan da bozuk orman alanları yeniden verimli hale getirilmektedir" diye konuştu.

Adana Orman Bölge Müdürlüğü'nün, orman tahribini tam bir seferberlik anlayışı ile ele alarak, bozuk ve çıplak alanları yeniden kazandırmak için çalışmalara son sürat devam ettiğini vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

"Bu çalışmalarla verimsiz ve erozyona açık sahalar, hızla verimli ve gösterişli orman formunu alacaktır. Orman kaynaklarımızı gözümüz gibi korumalı ve varlıklarını artırmalıyız. Bu da tüm vatandaşların fidan dikmesi ve orman oluşturmasıyla olacaktır. Bakanlığımızın başlatmış olduğu 2008-2012 yıllarını kapsayan 'Milli Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Seferberliği Eylem Planı'nda Adana için toplam 74 bin hektar alanın ağaçlandırılması ve rehabilitasyonu hedeflenmiştir. Gelecek nesiller iyi bir çevre bilinciyle yetiştirilmeli, bize bu kadar yarar sağlayan, ülke ekonomisinde çok önemli yeri olan ormanlarımızı korumalı, ağaç dikip, yeni ormanlar yetişmesine yardımcı olarak milli servetimize sahip çıkmalıyız."

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2008 Cuma 17:27:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?