4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Orman yangınına havadan önlem

Adana Orman Bölge Müdürlüğü'nde görevli mühendisler orman yangınlarına 1.derece hassas orman alanlarına, yangında ilk müdahalenin hızlı bir şekilde yapılabilmesi ve stratejinin doğru belirlenebilmesi amacıyla helikopter ile havadan inceleme yaptı.

Adana Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz; Türkiye'nin birçok yerinde orman yangınlarının meydana geldiğini, Adana'da da olası bir yangına hızlı önlem alabilmek için çaba harcadıklarını söyledi.

Yılmaz, olası bir yangında ne gibi bir yol izleyeceklerini belirlemek için son olarak helikopterle ormanlık alanlarda inceleme yaptıklarını belirterek, "Yerinde incelemek üzere yangına hassas sahalarımızı havadan tarıyoruz. Orman yangınları ile havadan mücadele eden helikopter ekibimiz ile karadan müdahale eden ekiplerimizin eşgüdümlü çalışmalarını artırmak amacıyla orman işletme şeflerimizi ve müdürlerimiz iye orman yangınlarına 1. derece hassas olan sorumluluk sahalarını helikopter ile havadan inceliyoruz" dedi.

Yangın çıkma ihtimali yüksek genç ibreli ormanların, mevcut yolların durumunu, yapılması düşünülen orman yollarını, yangın havuzlarının yerlerini ve durumlarını helikopter ekibiyle birlikte havadan ve karadan tespit ettiklerini ifade eden Yılmaz, "Olası bir yangın çıkması durumunda hangi noktalarda, ne şekilde müdahale edileceğinin ve yangının nerede nasıl durdurulabileceğinin stratejilerinin tartışıldığı bu inceleme gezilerimizde yüz yüze görüş alış verişinde bulunuyoruz. Bu arada ileriki yıllarda ihtiyaç duyulacak yangın emniyet yollarının ve şeritlerinin de tespitini yapıyoruz" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2009 Salı 15:17:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?