4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Orman yangınlarına karşı kritik dönem

Adana Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, orman yangınları açısında kritik günlerde olduklarını belirterek, bu konuda gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

Kara, şube müdürleri ile birlikte Kozan, Karaisalı, Osmaniye, Kadirli ve Adana İşletme Müdürlüklerine bağlı genç kızılçam ormanlarını, bu ormanlardaki su kaynaklarını, yangın havuzlarını, yangın emniyet yolları ve şeritlerini helikopter ile inceledi.

Orman yangınları ile mücadele ekiplerinin hazırlıklarını da inceleyen Kara, "Orman yangınları açısında kritik günlerdeyiz. İşletme müdürlüklerimizin ekip ve donanım bakımından yeterli olduğunu gördüm. Orman yangınlarının söndürülmesinde bize büyük kolaylık sağlayan yangın havuzlarının sayılarının artırılması yönündeki çalışmalarımız en kısa sürede tamamlanacaktır. Ormanların yangın açısından riskini ve yanan alan miktarını en aza düşürmek için daha fazla yangın emniyet yolu ve şeridi yapmayı planlıyoruz" dedi.

Ormanlarımızı 24 saat sürekli gözlendiğini belirten Kara, ekiplerin her an teyakkuz durumunda olduğunu, en uzun orman alanlarına dahi 20 dakikada ulaşmayı planladıklarını söyledi.

Ormanların gelecek kuşaklara bırakılacak emanet olduğuna dikkat çeken Kara, şöyle konuştu:

"Milli servetimiz olan ormanlarımızı korumak için halkımızdan yardım istiyoruz. Özellikle piknik ateşi yakmamalarını, gördükleri bir duman ya da ateşi ücretsiz hattımız olan Alo-177'ye bildirmelerini rica ediyoruz"
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2009 Çarşamba 14:06:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?