2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Ormanlarda 'Kırmızı Alarm'

Adana Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz, hava sıcaklığının 35 derecelerde, nem oranının yüzde 30'ların altında seyrettiği şu günlerde kurutucu rüzgarların orman yangınları açısından büyük risk oluşturduğunu bildirdi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, Orman Bölge Müdürlüğü olarak "Kırmızı alarm" durumuna geçtiklerini belirterek, herhangi bir ihmal ve dikkatsizliğin tehlikeli bir orman yangınına sebep olmaması için vatandaşları bu kritik dönemde daha duyarlı olmaya çağırdı.

Küçük bir kıvılcımın bile orman yangınlarına neden olacağı kavurucu sıcakların hakim olduğu bugünlerde, orman teşkilatının tüm teknik elemanlarının, yangın işçilerinin ve diğer memurlarının yangınla mücadeleye hazır halde bekletildiğini kaydeden Yılmaz, yangınlarda çalışacak tüm personel izinlerini kaldırdıklarını, çıkabilecek bir orman yangınına en kısa sürede müdahale edebilecek tüm imkanları seferber ettiklerini vurguladı.

Yangına birinci derece hassas orman alanlarında orman yangınlarının ne zaman ve nerede çıkacağını kestirmenin oldukça güç olduğunu belirten Yılmaz, hava sıcaklıklarının çok yüksek olduğu bu kritik günlerde vatandaşlardan en ufak bir kıvılcıma sebep olabilecek faaliyetlerde bulunmamalarını, özellikle anız yakmamalarını, bağ ve bahçe temizliği neticesinde çıkan otların yakılmamasını, piknik ateşi yakılmamasını ve en önemlisi de sigara izmaritlerini orman ve yol kenarlarına atmamalarını istedi.

Diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ellerindeki araç-gereç ve imkanların hazır halde tutulması için gerekli tedbirlerin de alındığını vurgulayan Yılmaz, bu kritik dönemde jandarma komutanlıkları ve belediyeler ile işbirliğini en üst düzeye çıkardıklarını kaydetti.

Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz, orman yangınlarının çıkmaması ve çıkabilecek herhangi bir kıvılcımın orman yangınına dönüşmemesi için kurum olarak gereken her türlü tedbiri aldıklarını, vatandaşların da duman gördüklerinde ücretsiz "Alo 177" hattından orman teşkilatına bildirmelerini istedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 15:58:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?