29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

Ormanlarda kırmızı alarm!

Adana Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz, yarından itibaren artması beklenen hava sıcaklığı ve düşük nem oranı ile kurutucu rüzgarın orman yangınları açısından büyük risk oluşturacağına dikkat çekerek "kırmızı alarm" durumuna geçtiklerini bildirdi.

 
Yılmaz, yaptığı açıklamada, meteorolojiden yapılan açıklamada, 21-27 Temmuz 2007 tarihleri arasında Basra alçak basıncının ülkeye girerek sıcaklıkların 38-40 derecelere çıkacağını, nem oranının yüzde 20'nin altına düşeceğini ve kurutucu rüzgarların orman yangınları açısından büyük risk oluşturacağını ifade etti.


Küçük bir kıvılcımın bile orman yangınlarına sebep olacağı şu günlerde, orman teşkilatının tüm teknik elemanlarının, orman muhafaza memurlarının ve diğer personellerin yangınla mücadeleye hazır halde bekletildiğini kaydeden Yılmaz, yangınlarda çalışacak tüm personel izinlerini kaldırdıklarını, çıkabilecek bir orman yangınına en kısa sürede müdahale edebilecek tüm imkanları seferber ettiklerini, rutin her türlü ormancılık faaliyetlerine bu kritik zaman diliminde ara verdiklerini vurguladı.


Orman Bölge Müdürlüğü olarak "kırmızı alarm" durumuna geçtiklerini belirten Yılmaz, herhangi bir ihmal ve dikkatsizliğin tehlikeli bir orman yangınına sebep olmaması için vatandaşların bu kritik dönemde daha duyarlı olmalarını istedi.


Yangına hassas orman alanlarında orman yangınlarının ne zaman ve nerede çıkacağını kestirmenin güç olduğunu ifade eden Yılmaz, vatandaşlardan en ufak bir kıvılcıma sebep olabilecek faaliyetlerde bu dönemde bulunmamalarını özellikle anız yakma, bağ ve bahçe temizliği neticesinde çıkan otların yakılmaması, herhangi bir piknik ateşi yakılmaması ve en önemlisi de sigara izmaritlerini orman ve yol kenarlarına atmamaları gerektiğini söyledi.


Diğer kamu kurum ve kuruluşların ellerindeki araç gereçlerin hazır halde tutulması için gerekli tedbirlerin alındığını vurgulayan Yılmaz, bu kritik dönemde jandarma komutanlıkları ve belediyeler ile işbirliğini en üst düzeye çıkardıklarını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2007 Cuma 18:24:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?