3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Ormanlarda kırmızı alarm!

Adana Orman Bölge Müdürü Seyfettin Yılmaz, sıcaklıkların 35-40 derecelere çıktığını, nem oranının yüzde 20'nin altına düştüğünü ve kurutucu rüzgarların orman yangınları açısından büyük risk oluşturduğunu belirterek, "kırmızı alarm" durumuna geçtiklerini bildirdi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, küçük bir kıvılcımın bile orman yangınlarına sebep olacağı şu günlerde orman teşkilatının tüm teknik elemanlarının, orman muhafaza memurlarının ve diğer memurların yangınla mücadeleye hazır halde bekletildiğini vurgulayarak yangınlarda çalışacak tüm personelin izinlerini kaldırdıklarını, çıkabilecek bir orman yangınına en kısa sürede müdahale edebilecek tüm imkanları seferber ettiklerini, her türlü rutin ormancılık faaliyetine bu kritik zaman diliminde ara verdiklerini kaydetti.

Orman Bölge Müdürlüğü olarak "kırmızı alarm" durumuna geçtiklerini belirten Yılmaz, herhangi bir ihmal ve dikkatsizliğin tehlikeli bir orman yangınına sebep olmaması için vatandaşları bu kritik dönemde daha duyarlı olmaya çağırdı.

Yangına hassas orman alanlarında yangınların ne zaman ve nerede çıkacağını kestirmenin oldukça güç olduğunu ifade eden Yılmaz, "Vatandaşlarımızdan en ufak bir kıvılcıma sebep olabilecek faaliyetlerde bulunmamalarını rica ediyoruz. Özellikle anız, bağ ve bahçe temizliği neticesinde çıkan otlar ile herhangi bir piknik ateşi yakılmaması ve en önemlisi de sigara izmaritlerinin orman ve yol kenarlarına atılmamasını istiyoruz" dedi.

Diğer kamu kurum ve kuruluşlarının ellerindeki araç gereç ve imkanlarının hazır halde tutulması için gerekli tedbirlerin alındığını da vurgulayan Yılmaz, bu kritik dönemde jandarma komutanlıkları ve belediyeler ile işbirliğini en üst düzeye çıkardıklarını belirti.

Yılmaz, orman yangınlarının çıkmaması ve herhangi kıvılcımın bir orman yangınına dönüşmemesi için her türlü tedbiri aldıklarını belirterek vatandaşların gördükleri en ufak bir dumanı dahi ücretsiz Alo 177 hattından orman teşkilatına bildirmelerini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2008 Salı 12:23:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?