2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Örnek KOBİ'lerin dördü Akdeniz'den

Doğu Akdeniz Bölgesi'nden 4 KOBİ, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED) "KOBİ’lerde Dönüşüm" raporunda yer verdiği 24 firma arasına girdi.

TÜRKONFED’in raporunu, Prof. Dr. Erol Taymaz (ODTÜ) liderliğinde, Doç. Dr. Alpay Filiztekin (Sabancı Üniversitesi), Prof. Dr. Mahir Fisunoğlu (Çukurova Üniversitesi), Yrd. Doç. Dr. Yılmaz Kılıçaslan (Anadolu Üniversitesi) ve Yrd. Doç. Dr. Aykut Lenger’den (Ege Üniversitesi) oluşan bir ekip hazırladı. Türkiye KOBİ’leri, başarılarının sırları, karşılaştıkları engeller, istatistiki bilgiler ve KOBİ’lere önerilerin yer aldığı rapor hazırlanırken üyelerden bilgi toplandı. Bu firmalardan, 24’ü "başarılı örnek" olarak seçilip, raporda tanıtıldı. Başarılı KOBİ’ler listesine Doğu Akdeniz Bölgesinden Abdioğulları Plastik ve Ambalaj Sanayi A.Ş. (Adana), Hatboru Ltd. (Hatay), Yürek Metal Makine İmalat Ltd. (Mersin) ve PMS Medikal Ambalaj Ltd. (Mersin) olmak üzere 4 firma girdi.

Raporun tanıtımı nedeniyle İzmir Swiss Otel’de düzenlenen törende, 24 başarılı KOBİ’nin yöneticilerine başarı belgesi verildi. Adana firması Abdioğulları Plastik ve Ambalaj Sanayi A.Ş.’nin belgesini, Yönetim Kurulu Üyesi Salih Sütçü’nün yerine Doğu Akdeniz Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİFED) Başkanı Süleyman Onatça aldı. Belgeyi, İzmir Valisi Cahit Kıraç verdi.

DASİFED Başkanı Onatça, çok detaylı bir çalışmayla oluşturulan listede Doğu Akdeniz’den 4 firmanın yer almasının gurur verici olduğunu söyledi. Ortaya çıkan tablonun, bölge ekonomisinin geleceğine ilişkin ipucu da verdiğini kaydeden Onatça, “Türkiye genelinden 24 firma arasına bölgemizden 4 firmanın girmesi, önemli bir gösterge. Bölgenin potansiyelinin değerlendirilmesi, disiplinli çalışma ve modern yönetim anlayışıyla, KOBİ’lerimiz başarıyı yakalayabiliyor” dedi.

TÜRKONFED Danışma Kurulu’nun aldığı karar uyarınca, "KOBİ’lerde Dönüşüm" raporunda yer alacak firmalar seçilirken; ‘büyüme’, ‘ihracat’, ‘teknoloji ve inovasyon’, ‘markalaşma’ ve ‘katma değer ve kar’ performansları dikkate alındı. Başarılı KOBİ’ler seçilirken ilk aşamada, iş yerlerine ait bazı temel bilgilerin sorulduğu bir form, TÜRKONFED üyesi olan federasyonlar aracılığıyla üyelere dağıtıldı. Başvuran firmalar arasından 78’i seçilerek iş yeri ve girişimci hakkındaki daha kapsamlı bilgi, anket yoluyla derlendi. Bunların arasından da 24 iş yeri seçilerek yüz yüze görüşme yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2008 Salı 14:19:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?