4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Ortopedia'da JSI çalışmaları başladı

Adana hizmete giren Ortopedia Hastanesi, dünyanın en önemli hastane kalite programı olan Joint Commission International (JSI) Akreditasyon çalışmalarına başladı.

Özel Ortopedia Hastanesi, dünyanın en önemli kalite programı olan ve altın standart olarak kabul edilen JSI'ı almak için çalışmalarına başladı.

Ortopedia Hastanesi Genel Müdürü Dr. Tansel Turan, JSI Akreditasyonu'nun, ABD'den gelen bir ekip tarafından yapılacak denetimler sonrasında verileceğini belirterek, "Amerika'dan gelecek ekip, JSI tarafından belirlenen standartlar çerçevesinde denetimlerini sürdürecek. Bu süreçte, hasta bakım kalitesi, hasta ve personel güvenliği, personel bilgi düzeyi gibi konularda gözlemlerini yapacaklar. Bu denetimde hastanemiz; Hasta Bakımı ve Bakımın Sürekliliği, Hasta ve Yakınlarının Hakları, İlaç Yönetimi, Cerrahi ve Anestezi Yönetimi, Tesis Yönetimi ve Güvenliği, Enfeksiyon Kontrolü ve Önlenmesi, Çalışanların Nitelikleri ve Eğitimleri, Kalite Geliştirme ve Hasta Güvenliği gibi başlıklar altında 10 binin üzerinde ayrı standarttan denetlenecek" dedi.

Özel Ortopedia Hastanesi'nin henüz yapım aşamasındayken JSI standartlarına uygun olarak planlandığını ifade eden Turan, hastalarına uluslararası standartlarda ve kalitede sağlık hizmeti vermeyi hedeflediklerini vurguladı. Turan, "JSI merkezinden gelecek ekibin yaklaşık bir yıllık denetimi sonucunda bu belgeyi alacağız. JSI Akreditasyonu'nun bir başka önemi de Ortopedia'nın dünyanın en önemli ve en büyük hastaneleri sayılan hastaneler ile aynı standartlarda olduğunun tescil edilmesi olacak" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2009 Pazar 10:42:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?