3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Osman Yereşen dualarla uğurlandı

Adana'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Çukurova Gazeteciler Cemiyeti kurucu üyelerinden, eski milli hakemlerimizden ve Seyhanspor Kulübü Başkanı Osman Yereşen dualarla ebediyete uğurlandı.

Yereşen'in cenazesi ilk olarak başkanlığını yaptığı Seyhanspor Kulübü’ne götürüldü. Burada yapılan törenin ardından, cenazesi Çukurova Gazeteciler Cemiyeti önüne getirildi.

Törene Vali İlhan Atış, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Emniyet Müdürü Arif Akkale, Seyhan Belediyesi eski Başkanı Ahmet Cevdet Yağ, CHP Adana eski Milletvekillerinden Av. Ziya Yergök, DYP Adana eski Milletvekillerinden Veli Andaç Durak ve Turgut Tekin, Futbol Federasyonu Güney İlleri Büro Müdürü Mustafa Çürük, Baro Başkanı Av.İbrahim Gazioğlu, Gençlik Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Vergi Dairesi Başkanı Serdar Aksoy, Adana Demirspor Kulübü Başkanı Mustafa Tuncel, Anavatan Partisi İl Başkanı Nevzat Toplukafa, DP İl Başkanı Yalçın Karalar, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanlarından Zihni Aldırmaz, TSYD Adana Şube Başkanı Nihat Geven, Adana Demirspor ve Seyhanspor’u temsilen futbolcular, Büyükşehir Belediyesi Sportif İşler Daire Başkanı Tuncer Akdoğan, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Zafer Arslan, ASKİ Genel Müdürü Bayram Merdan, Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Oğuz Teğmen, Basın İlan Kurumu İl Müdürü Cihat Ovalı, Seyhanspor Kulübü 2. Başkanı Doğan Bölükbaşı, Mersin Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanlarından Ali Adalıoğlu, yaygın ve yerel basının temsilcileri ile kalabalık bir topluluk katıldı.


Törende bir konuşma yapan Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, "Geçtiğimiz Perşembe günü köşe yazarlığı yaptığı Bölge gazetesinden çıktıktan sonra Cemal Gürsel Caddesi’nde beyin kanaması sonucu düşerek yoğun bakıma giren Osman Yereşen ağabeyimizi tüm müdahalelere rağmen dün 21.15 sıralarında kaybettik. Çeşitli basın kuruluşlarında 68 yıl gazetecilik yapan, birçok basın meslek örgütünün üyesi olan, basın şeref kartı sahibi 87 yaşındaki Osman Yereşen ağabeyimiz yaşantısı boyunca renkli kişiliği ve hoşgörüye sahipti. Hergün sabah Cemiyetimize uğramadan güne başlamazdı. Osman ağabeyimizi hiç unutmayacağız, onu her zaman anacak ve yaşatacağız" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak da konuşmasında, Yereşen'i uzun yıllardan beri tanıdığını belirterek, "Yaşam ölçüleri itibariyle uyuştuğum, değerli bir büyüğümü kaybettim. Tüm basın, spor ve Adanalıların başı sağ olsun" ifadelerine yer verdi. Vali İlhan Atış ise yaptığı konuşmasında, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Aytaç Durak kadar kendisini tanımasam da, kısa zamanda sevip, saygı duyduğum bir kişi oldu. Allah herkese böyle bir sevgi nasip etsin. Başımız sağ olsun. Çok üzgünüz” dedi.

Daha sonra cenaze aracına konulan ve karanfiller atılarak, dualarla uğurlanan Osman Yereşen’in cenazesi İstanbul’a götürülmek üzere cenaze aracına konuldu.
Yereşen’in cenazesi 25 Ocak 2008 Cuma günü İstanbul’da Levent Camii’nde ikindi namazını müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı’nda daha önce vefat eden kızının yanına defnedilecek. Osman Yereşen’in törene katılan eşi emekli öğretmenlerden Muazzez Yereşen, kızı Seçim Cotton ve damadı Bernard Cotton, torunu Reha Yereşen ve Ayçim Cotton gözyaşlarına boğulurken, ayakta durmakta güçlük çekti.

 

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2008 Perşembe 13:47:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?