2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Osmanlı 'portakal' açtı

OSMANLI 'PORTAKAL' AÇTI

Adana Olgunlaşma Enstitüsü bünyesinde oluşturulan; 'Müze ve Sergi Salonu', düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın da katıldığı tören için özel olarak hazırlanan defiledeyse Osmanlı koleksiyonunun yanı sıra organik dokuma ve portakal çiçeği koleksiyonu, meraklısının beğenisine sunuldu.

Adana Olgunlaşma Enstitüsü Hizmet Binası'nın giriş katında yer alan 'Müze ve Sergi Salonu'nun açılışınaysa yoğun ilgi gösterildi. Bakan Selma Aliye Kavaf'ın yanı sıra Adana Valisi İlhan Atış, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zihni Aldırmaz'ın da katıldığı törende Kavaf, burada kendisine daha önce hediye edilen 110 ve 150 yıllık olduğu belirtilen iki ayrı duvağın yanı sıra kendi çeyiz sandığında yer alan bazı eşyaları da müzeye hediye etti. Vali İlhan Atış da Selma Aliye Kavaf'a üzerinde Osmanlı

motiflerinin yer aldığı bir tablo takdim etti. Olgunlaşma Enstitüleri'nin önemine dikkat çeken Kavaf, geçmişin aynı zamanda da bir 'ibret aynası' olduğunu ifade ederek, geçmişini unutanın gelecekte de yolunu şaşıracağını savundu.

Kavaf, "Bu bilinçle kültürel değerlerimizi koruyan ve yaşatan Olgunlaşma Enstitülerimiz tarihi hafızamızı korumak, geçmişten gelen değerlerimizi gelecek nesillere aktarmak gibi çok önemli bir misyonu üstlenmiş kuruluşlardır" dedi. Konuşmaların ardından Adana Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan defileye geçildi. 17 mankenin katılımıyla toplam 17 kıyafetin tanıtıldığı defileyse 3 bölümden oluştu. İlk etapta katılımcılara Osmanlı koleksiyonundan seçmeler sunulurken, sonrasında da organik dokuma ve

Adana portakal çiçeği koleksiyonuyla birlikte Türk bayrağı, Osmanlı saray kıyafetleri de meraklısının beğenisine sunuldu.

Öte yandan, Bakan Kavaf için özel olarak tasarlandığı ve defilede yer alan kıyafetlerin de yaklaşık 3 yılda hazırlandığı bildirildi. Etkinlikte podyuma çıkan mankenlerin, giymiş oldukları kıyafetlerin hazırlanmasında da bizzat görev aldığını, hazırlık ekibinde de 100 kişinin yer aldığı bilgisi de verildi.

OSMANLI 'PORTAKAL' AÇTI
OSMANLI 'PORTAKAL' AÇTI
OSMANLI 'PORTAKAL' AÇTI
OSMANLI 'PORTAKAL' AÇTI
OSMANLI 'PORTAKAL' AÇTI
OSMANLI 'PORTAKAL' AÇTI
OSMANLI 'PORTAKAL' AÇTI
OSMANLI 'PORTAKAL' AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2011 Cuma 17:35:01
Güncelleme :9 Nisan 2011 Cumartesi 12:00:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?