29
Nisan
2024
Pazertesi
ADANA

ÖSS için sessizlik uyarısı

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB), Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kazım Barışık, pazar günü yapılacak ÖSS için sürücüleri uyararak, "Geleceğimiz olan çocuklarımızdan sessizlik desteğini esirgemeyelim" dedi.

 
Barışık, yaptığı açıklamada, özellikle sınav merkezlerinin bulunduğu güzergahlardaki araçların klakson çalmamasının gürültü kirliliğinin önlenmesinde büyük etken olacağını belirterek gerek özel, gerekse ticari araç sürücülerinden bu konuda duyarlı davranmalarını istedi.

Özellikle toplu taşım araçlarının sınavın yapıldığı okulların yanında klakson çalıp gürültü kirliliğine yol açmayacaklarına inandığını ifade eden Barışık, "Sınavda öğrenim hayatlarına yön verecek olanlar bizim de çocuklarımız. Onların başarılı olmaları için her türlü desteği verelim, geleceğimiz olan çocuklarımızdan sessizlik desteğini esirgemeyelim. Unutmayın ki, kendi çocuklarınız da bu sınavlara girmektedir" diye konuştu.


Kazım Barışık, adayların sınav merkezlerine giderken bindikleri toplu taşım araçlarında heyecan ya da dalgınlık sonucu sınav belgelerini düşürebileceğini hatırlatarak, böyle durumda belgelerin en kısa zamanda ÖSYM'nin danışma bürolarına ya da İl Temsilciliği'ne bilgi verilerek ulaştırılmasının, adayların mağduriyetinin önlenmesi açısından önemli olduğunu bildirdi. Barışık, "Vefakar, dürüst meslektaşlarımın bu konuda üzerlerine düşen görevi en iyi biçimde yapacaklarına inancım tamdır" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2007 Cuma 09:32:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?