4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Otellerde yer kalmadı!

ADANA'YA FUAR VE ŞAMPİYONA DOPİNGİ

Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası ve Çukurova Otoshow 2009 Fuarı'na ev sahipliği yapan Adana'da otellerde boş yer kalmadığı bildirildi.

Çukurova Fuarcılık A.Ş. (ÇUFAŞ) Genel Müdürü Duru Çiftçi, yaptığı açıklamada, son dönemde önemli organizasyona imza atan Adana'nın ekonomide ve tanıtımda ciddi kazanımlar elde ettiğini söyledi. Birçok firmanın 5 yıldızlı otel yapmak için Adana'da yer arayışında olduğunu belirten Çiftçi, "Şehrimizde peş peşe düzenlenen fuarlar, geçen yıl ve bu yıl gerçekleştirilen Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası sebebiyle otellerimizin doluluk oranı en üst noktaya ulaştı. Dışarıdan gelen misafirler kalacak yer bulmakta zorlanıyor. Bu bizler için son derece sevindirici bir gelişme. Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası gibi dev organizasyonları İngiltere gibi önemli bir Avrupa ülkesinin elinden almayı başaran ve alnının akıyla neticelendiren Adana, kendisiyle birlikte ülkemizin de tanıtımına katkı yapıyor. Sağlık ve enerji yatırımları ile de adeta bir cazibe merkezi haline gelen Adana'da en az 7-8 adet 5 yıldızlı otele ihtiyaç var" dedi.

Adana'nın son dönemde sağlık sektöründe özel ve kamu yatırımları ile adeta şaha kalktığını ve bölgenin ve Ortadoğu'nun sağlık üssü pozisyonuna geldiğini ifade eden Çiftçi, ÇUFAŞ olarak TÜYAP'tan fuarlar halkasına Tıp Fuarı'nı da eklemesini istedi. Bu yönde ellerinde gelen desteği sunacaklarını vurgulayan Çiftçi, "Ortadoğu'nun sağlık üssü olma yolunda hızla ilerleyen Adana'ya Tıp Fuarı yakışır. Hastanelerinden hizmet alamayan, 5-6 sonraya randevu alabilen Ortadoğu ülkelerinden hastalar artık Türkiye'ye ve Adana'ya geliyor. Bu sebeple sağlık sektöründe her türlü gelişmenin Adana'dan takip edilmesi önem arz ediyor. TÜYAP yetkililerinden de ricada bulunuyorum. Tıp fuarı düzenlenmesi konusunda biz de her türlü desteğe hazırız" çağrısında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2009 Pazar 10:52:02
Güncelleme :11 Ekim 2009 Pazar 11:53:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?