4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Oto Galericiler Sitesi'nin temeli atıldı

Adana Oto Galericiler Sitesi'nin temeli Kıyıboyu Caddesi TOKİ Konutları karşısındaki arazide atıldı. 4 etaptan oluşacak ve 400 dönüm üzerine kurulacak olan Oto Galericiler Sitesi'nde toplam 616 dükkan yer alacak.

Temel atma töreninde konuşan Adana Valisi İlhan Atış, Oto Galericiler Sitesi'nin Adana'ya iki faydası olacağını belirterek, "Oto galericilerin Adana'dan çekilmesi Adana'yı güzelleştirecektir. Buraya gelecekler burayı güzelleştirecekler. Bu site bittikten sonra kaldırım ve parklarda gelişi güzel oto satışı olmayacaktır. Adana için önemli bir iş olarak görüyorum" dedi.

Oto Galericiler Odası Başkanı Ali Çırak ise Oto Galericiler Sitesi sayesinde Adana içinde 2 el oto satılmayacağını söyledi.Sitenin yapımını üslenen Baraj İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Kavak, sitenin 400 dönüm arazi üzerine kurulacağını, birinci etabın 41 bin metrekare alanı kapsadığını söyledi. Sitenin 21 bloktan oluşacağını belirten Kavak, "Oto Galericiler Sitesinde toplam 616 dükkan yer alacak. Biz 1,5 yılda siteyi bitirmeyi planlıyorduk. Bu hedefi daha yukarılara taşıyarak 1 yılda inşaatı sonlandırmayı hedefliyoruz" dedi.

Projeyle şehrin görsel kirliliğinin ortadan kalkacağını belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak ise sitenin kente önemli bir katkı sağlayacağını söyledi.Konuşmaların ardından protokol üyeleri hep birlikte butona basarak Adana Oto Galericiler Sitesi'nin temelini attılar.

Törene, Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi, Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Kazım Barışık da katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2009 Salı 18:40:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?