4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Oto galericilere son çağrı!

Adana Oto Galericiler Odası Başkanı Ali Çırak, inşaatı süren Oto Galericiler Sitesi’nden dükkan alacak oto galericilere başvurularını yapma çağrısında bulundu.

Çırak, geçtiğimiz günlerde Adana Valisi İlhan Atış, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, Adana ESOB Başkanı Kazım Barışık tarafından temeli törenle atılan Oto Galericiler Sitesi’nden dükkan almak isteyen galericilerin en geç 29 Mayıs Cuma günü mesai bitimine kadar Adana ESOB Eğitim ve Hizmet Binası’ndaki Oto Galericiler Esnaf Odası’na başvurarak kayıt yaptırmalarını istedi.

İlk etapta inşaatına başlanan 84 adet dükkan ve 10 adet sosyal tesisin 30 Nisan 2010 yılında bitirilerek hak sahiplerine teslim edileceğini belirten Çırak, “Adana’da kayıtlı ve kayıt dışı 875 adet oto galerici bulunmaktadır. Bunların 325’i odamıza kayıtlıdır. Kanun gereği 2010 yılından itibaren 2. el oto galericilerin şehir merkezinde dağınık halde faaliyetlerine izin verilmeyecektir. Galerici esnafımızın, önümüzdeki süreçte mağdur olmamak adına siteden yer talebinde bulunmaları gerekmektedir” dedi.

Siteden dükkan almak için talepte bulunacak esnafa, oda ve kooperatife kayıt yaptırdıktan sonra başvuru numarası verileceğini, daha sonra da ilk etapta yaptırılan 84 dükkan için talebe göre kura çekileceğini ifade eden Çırak, “29 Mayıs 2009 Cuma gününe kadar bize başvuruda bulunacak esnaf birçok avantajı da elde edecektir. Bunların başında fiyat garantisi, zamanında teslim ve tapu garantisi verilecektir. Belirlenen süre sonrasında başvuranlar için oda ve kooperatif güvencesi kalkacak, tamamen yüklenici müteahhit firma ile muhatap olunacaktır. Burada fiyat garantisi, zamanında teslim garantisi yoktur” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 17:04:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?