4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Otobüs ve minibüsçülere uyarı!

BARIŞIK’TAN OTOBÜS VE MİNİBÜSÇÜLERE UYARI

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Adana Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Kazım Barışık, şehir merkezinde toplu taşıma hizmet veren minibüsçüler ile özel halk otobüsçülerini, rastgele yerlerde yolcu indirme ve bindirme yapmamaları konusunda uyardı.

Barışık, vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine Adana Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Nihat Sözütek ile Adana Özel Halk Otobüsçüleri Esnaf Odası Başkanı Mustafa Uslu, 059 No’lu Özel Halk Otobüsçüleri Kooperatifi Başkanı Niyazi Göğer, 118 No’lu Özel Halk Otobüsçüleri Kooperatifi Başkanı Muhammet Yalçın, 178 No’lu Özel Halk Otobüsçüleri Kooperatifi Başkanı Veli Can Durak ile 184 No’lu (Balcalı) Özel Halk Otobüsçüleri Kooperatifi Başkanı Cemal Genç’i makamında bir araya getirerek uyarılarda bulundu.

Şehir içi taşıma yapan toplu taşıma araçlarını kullanan şoförler ile muavinlerinin, daha fazla yolcu kapmak adına rastgele yerlerde ani duruşlar yaparak, hem trafik düzenini alt üst ettiklerini, hem de vatandaşların can ve mal güvenliğini tehlikeye attıklarına işaret eden Barışık, “Otobüs ve minibüsler, hangi vatandaş nerede el kaldırırsa kaldırsın arkasına bile bakmadan pat diye duruyor, aracına alıyor. Bu hataları bana vatandaşlar şikayet etti. Ama ben de aracımla seyrederken, aynı yanlışları defalarca gözlerimle de gördüm. Lütfen şoförlerinize, muavinlerinize uyarıcı olun. Yarın ceza yerseniz, ne işe yarayacak. Bu hatayı yapanların yüzde 90’ı direksiyon başındaki şoförlerimiz. Siz de oda ve durak başkanları olarak, örnek olacak cezalar verin ki, bir daha yapmasınlar” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 11:35:01
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 12:22:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?