4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Otobüste yangın dehşeti!

Adana'da, içinde 30 kişinin bulunduğu şehirlerarası yolcu otobüsü, seyir halindeyken yandı.

Su ısıtıcısının alev almasıyla başlayan yangın, kısa sürede büyüyerek otobüsün tamamını sardı. 27 yolcu ve 3 personel yangından yara almadan kurtuldu

Edinilen bilgiyge göre olay saat 01.45 sıralarında Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu 100. Yıl Mahallesi mevkii eski Kuzey Turnikeleri girişinde meydana geldi.

Abdullah Önal (44) yönetimindeki Lüks Batman firmasına ait 72 DR 236 plakalı yolcu otobüsü, saat 16.00'da Batman'dan Ankara'ya gitmek üzere yola çıktı. Otobüs Adana'ya ulaştığında su ısıtıcısından dumanlar yükselmeye başladı.

Yolcuların ikazı üzerine su ısıtıcısının kapağını açan muavin, alevlerin çıktığını görünce durumu şoför Abdullah Önal'a bildirdi. Bunun üzerine Önal, otobüsü otoyolda güvenli bir yerde durdurarak yolcuların tahliye edilmesini sağladı. 27 yolcu ve 3 personel otobüsü boşalttıktan sonra polis ve itfaiye ekiplerine bilgi verildi.

Su ısıtıcısının alev almasıyla başlayan yangın kısa sürede büyüyerek otobüsün tamamını sararken, yolcular eşyalarını alamaya fırsat bulamadı. Polis ekipleri, yangın nedeniyle otoyolu her iki yönden de trafiğe kapattı. Otobüs personelinin ve yolcuların çabası yangını söndürmeye yetmedi. Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, bir süre sonra olay yerine gelerek yangına müdahale etti. Yangın uzun uğraşlar sonucu söndürülebilirken, otobüsten ise geriye bir hurda yığını kaldı.

Yolculardan biri çocuğunu Ankara'da tedavi ettirmek için Diyarbakır'dan otobüse bindiğini belirterek "Yeşil kartımız otobüsle birlikte yandı. Ne yapacağımızı bilmiyoruz" diye konuştu. Otobüs şoförü Abdullah Önal, "Yolcular su ısıtıcısının bulunduğu orta bölümden duman geldiğini söyledi. Muavin su ısıtıcısının kapağını açtığında alevler çıkmaya başladı. Ben de müsait bir yerde güvenli bir şekilde otobüsü hemen durdurdum. Yolcuları tahliye ettik. Tek tesellimiz can kaybının olmaması" diye konuştu.

Otobüsün ikinci şoförü Fahrettin Tutuş (33) da, otobüsü 5 ay önce aldıklarını ifade ederek, "Otobüs 2008 model. Hiçbir arızası yoktu. Yangının su ısıtıcısının kısa devre yapması sonucu çıktığını tahmin ediyoruz. Otobüs 550 bin TL.'ye alınmıştı ama tesellimiz kimsenin burnun dahi kanamamış olmasıdır" dedi.

Yolcular başka bir firmaya ait otobüsle Ankara'ya gönderilirken, yol, itfaiye ekiplerinin çalışmasının ardından yeniden trafiğe açıldı.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 09:28:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?