4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Otomatik Kontrol Seminer ve Sergisi

TMMOB Makina Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası Adana Şubesi ve Çukurova Üniversitesi (Makina, Alet, Cihaz, Tasarım–İmalat Araştırma ve Uygulama Merkezi (MACTİMARUM) ile ortaklaşa düzenlenen "11. Otomatik Kontrol Seminer ve Sergisi" başladı.

Çukurova Üniversitesi Mithat Özsan Amfisi’nde 2 gün sürecek 11. Otomatik Kontrol Seminer ve Sergisinin açılışında konuşan MMO Adana Şube Başkanı Hüseyin Atıcı, meslektaşlarının ve üyelerinin mesleki, sosyal, ekonomik, demokratik haklarının, çıkarlarının korunması yönünde çalışmaları gerçekleştirmelerinin temel görevleri arasında olduğunu söyledi.

Meslektaşlarının hızla gelişen teknoloji çağında mesleki, teknik bilgilerinin güncellenmesine yönelik çalışmalarda bulunmanın da amaçlarının başında geldiğini belirten Atıcı, “Bu yıl 11.sini düzenlediğimiz bu seminerle, bilginin paylaşıldıkça çoğalarak ürüne ve hizmete dönüşeceği ilkesinden hareketle son yıllarda çok hızlı bir biçimde gelişme gösteren otomatik kontrol sistemlerini üreten ve kullanan kesimleri, yeniliklerin tanıtıldığı sorunların tartışıldığı bu ortamda bir araya getirmeyi amaçladık“ dedi.

Çukurova Üniversitesi MACTİMARUM Merkezi Müdürü Prof. Dr. İbrahim Deniz Akçalı, çetin bir rekabetin sürdüğü uluslararası ve ulusal ekonomik konjunktürde firmaların ayakta kalabilmesinin yolunun eğitilmiş insan gücüne sahip olmasından geçtiğini söyledi. Gerek dünya ekonomik krizinin yol açtığı güçlükler ve gerekse Üniversitenin döneme özgü zor koşullarına karşın bu etkinliğin yaşama geçirildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Akçalı, şöyle konuştu:

“İki gün boyunca, belli bir sınai birikime ulaşmış dokuz farklı uzman mühendis Motor ve servomotorlarla ilgili seçim Kriterleri, Enerji tasarrufuna yönelik Otomasyon Sistemleri, Proses akış otomasyonu, Kalite ve Güvenlik Sistemleri, Makina Emniyeti, Lojistik Otomasyonu gibi çeşitli konularda bilgiler sunacak. Seminerin yıllardır titizlikle konum ve özellikle vurgulanması gerekli özelliği, sunulan bilgilerin kuramsal karakterli olmayıp tümüyle sanayide denenerek işlenmiş bilgi olması ve bu bilgilerin tüm katılımcılarca paylaşılması ve böylece teknik problemlerin çözülmesi için kullanılabilir bilginin yaygınlaştırılmasıdır.”
İki gün sürecek "11. Otomatik Kontrol Seminer ve Sergisi"nde 9 oturum gerçekleştirilecek ve konusunda uzman konuşmacılar son çalışmalar hakkında bilgiler verecek.Seminere katılanlara birer sertifika verilecek. Eğitim ve Seminer süresince çeşitli firmaların açtığı sergi de gezilebilecek.

Sergide firmalar katılımcılara kendi demo masalarında uygulama örnekleri veya sorunlara ilişkin çözüm örnekleri sunacak.
 

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 16:47:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?