4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Otomobil hırsızları yakalandı

OTOMOBİL HIRSIZLARI YAKALANDI

Adana'da çaldıkları ve hacizli lüks araçları parçalayarak hurda ve yedek parça olarak satan 3 kişilik şebeke çökertildi. Şebekenin kullandığı 5 depoya yapılan baskında yaklaşık 50 otomobilden elde edilen, 9 kamyon dolusu otomobil parçası ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre merkez Seyhan ilçesi Güzelevler Mahallesi Mobilyacılar sitesinde çalıntı otomobillerin parçalandığı yönünde istihbarat bilgisine ulaşan Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, adı geçen yere gece yarısı baskın yaptı. Aynı noktada 5 ayrı depoya yapılan baskında polisler, Hasan K. (31) ile 19 yaşındaki Mehmet Emin T.'yi çalıntı arabaları parçalarken suçüstü yakaladı. Deponun Mustafa A.İ.'ye (33) ait olduğunu belirleyen polis, zanlının

Yeşiloba Metal Sanayi Sitesi'ndeki hurdacı dükkanına baskın yaptı. Şebekenin lideri olduğu ileri sürülen Mustafa A.İ.'nin Küçükdikili ve Şakirpaşa mahallelerindeki depolarında da yapılan aramada çok sayıda aracı parçalanmış halde buldu. Hurdaları inceleyen polis, şebekenin yaklaşık 50 aracı parçaladığını belirledi. Polisler depolardan 9 kamyon dolusu otomobil parçası topladı. Toplanan otomobil parçaları yediemine götürüldü.

Hasan K. ve Mehmet Emin T. suçlamaları kabul ederken şebekenin lideri olduğu öne sürülen Mustafa A.İ. iddiaları reddetti. Şebeke üyelerinin bugüne kadar 2008 ve 2009 model lüks araçları çalarak parçaladıkları ve Mustafa A.İ.'nin hurdacı dükkanında sattıkları anlaşıldı. Hurdaları inceleyen polis, 3 aracın İstanbul'dan, bir aracın Ceyhan'dan çalındığını, bir aracın ise hacizli olduğu için parçalandığını belirledi. Parçalanan 50 lüks otomobilin 150 bin TL değerinde olduğu öğrenildi. Polis, parçalanan diğer araçların sahiplerini belirlemek için çalışmalarını sürdürüyor. Gözaltına alınan 3 kişi ise adliyeye sevk edildi.

OTOMOBİL HIRSIZLARI YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2009 Cumartesi 15:51:02
Güncelleme :12 Aralık 2009 Cumartesi 16:15:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?