3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Otomobil şirketine suçlama

Şanlıurfa'da 4 kişinin öldüğü, 5 kişinin de yaralandığı trafik kazasında hayatını kaybedenlerden 3'ü Adana'da toprağa verilirken, ölenlerin yakınları kaza sırasında otomobildeki 10 hava yastığından 2'sinin açılmadığını ileri sürerek otomobil firmasından davacı olacaklarını söyledi.

Kurban Bayramı'nın birinci günü bayram ziyareti için ailesi ile birlikte Mardin'e giden Faraç Kayğun'un kullandığı 01 ZP 430 plakalı otomobil, Mardin'den Şanlıurfa istikametine giden Mehmet Erözmen'in (48) kullandığı 47 AZ 187 plakalı otomobil ile çarpıştı. Kazada araç sürücüleri Mehmet Erözmen, Faraç Kayğun ile eşi Leyla ve kızı Yasemin Kayğun olay yerinde hayatını kaybetti. Kayğun ailesinin aracında bulunan çocukları Fırat (13), Murat (12) Muhammed (1.5) ile yeğenleri Havle (14) ve Leyla Kayğun (22) ise yaralandı.

Kazada ölen Faraç Kayğun, eşi Leyla ve kızı Yasemin, Adana'da gözyaşları arasında toprağa verilirken, yaralıların Adana Numune ve Balcalı Hastanesi'ndeki tedavileri sürüyor.

Bayram heyecanları kazayla yasa dönüşen Kayğun ailesi, Faraç Kayğun'un kullandığı aracı üreten firmayı suçladı. Araçtaki 10 hava yastığından 8'inin devreye girdiğini, 2'sinin ise açılmadığını iddia eden Fethullah Kayğun, "Otomobildeki üretim hatası 3 canımızın gitmesine neden oldu. Üretici firmadan davacı olacağız. Kardeşimin kafasının darbe aldığı yerde bile hava yastığı açılmamış" iddiasında bulundu.

İHA,
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2008 Cumartesi 19:46:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?