3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Otomobilde yaşam mücadelesi

Adana'da ev kirasını ödeyemeyince sokağa atılan bir aile, 5 aydır hayırsever bir vatandaşın hurdaya çıkardığı otomobilde yaşam mücadelesi veriyor.

Ev kiralarını ödeyemedikleri için sokağa atılan Cengiz Meral (38) ile eşi Semiha Meral (45), sığınacakları kimseleri olmayınca bir süre kaldırımlarda yatmaya başladı.

Karataş yolu üzerindeki ailenin yaşadığı drama her gün tanık olan çevre esnafından Yılmaz Eldoğan, barınmaları için hurdaya çıkan otomobilini Meral ailesine verdi.

Kaldırım üzerine çıkarılan otomobil, yoksul ailenin tek sığınağı oldu. 5 aydır otomobilde yatıp kalkan Meral çifti, kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.
Otomobili yatak odası olarak kullandıklarını ve bagajına da eşyalarını koyduklarını söyleyen Cengiz Meral, en azından kaldırımda yatmaktan kurtulduklarını söyledi.

Çok genç olmasına rağmen siroz hastalığına yakalandığı için çalışamadığını belirten Meral, "Hastalığa yakalanmadan önce camcılık yaparak evime ekmek götürebiliyordum. Çalışamaz hale gelince ev kirasını ödeyemedim. Ev sahibimiz de bizi sokağa attı" dedi.

Maddi imkanları olmadığı için ev kiralayamadıklarını bu yüzden eşiyle birlikte sokakta yaşamak zorunda kaldıklarını anlatan Meral, "Kimse bize ev vermeyince kaldırımlarda yatıp kalkmaya başladık. Burada sokakta yatarken hayırsever bir vatandaş acıyarak hurdaya çıkardığı otomobilini bize verdi. Evimiz yok ama artık bir arabamız var. Arabanın içinde yatıp kalkıyoruz. En azından yağmur yağdığında başımızı sokacak bir yerimiz var" diye konuştu.

Yeşil Kartı olmasına rağmen hastanelerde yeterince tedavi olamadığını ileri süren Meral, "Ben daha çok gencim. Önce tedavi olmak sonra da çalışarak eşime bakmak istiyorum. Sağlığım yerinde olsa bu duruma düşmezdim. Ne olur devlet bize sahip çıksın" dedi.

Cengiz Meral'in eşi Semiha Meral (45) ise kocasının rahatsızlığından dolayı maddi durumlarının çok kötü olduğunu ve arabada yaşamak zorunda kaldıklarını belirterek, "Banyo yapacak yerimiz hatta tuvaletimiz bile yok. Kocam rahatsız olduğu için bende onu bırakıp işe gidemiyorum. Gitsem bile aklım burada kalıyor. 5 aydır hayvan gibi yaşıyoruz. Bu hayattan bizi kurtarın" diyerek yardım istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2008 Pazar 11:08:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?