3
Mayıs
2024
Cuma
ADANA

Otoshow Fuarı'na doğru

Adana Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Baş, fuarcılığın Adana'nın bir dünya kenti olabilmesi yönünde hızla yol almasını sağladığını söyledi.

Baş, 4-9 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Çukurova Otoshow Fuarı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

TÜYAP ile Otomotiv Distribütörleri Derneği işbirliğiyle düzenlenecek olan Otoshow Fuarı'nın, dünyanın önde gelen otomobil markalarını Adana'da buluşturacağını ifade eden Baş, "Çukurova Otoshow 2008 Fuarı, kentte meşalesini 5 yıl önce yaktığımız fuarcılık hareketliliğinin en renkli halkalarından birini oluşturmaktadır.

Vatandaşlarımızı dünya otomotiv endüstrisinin son ürünü olan otomobillerini görmek üzere fuarımıza davet ediyorum" dedi.

Adana'nın fuarcılık alanında gösterdiği kararlı tutumun meyvelerini almaya başladığını belirten Baş, "Günümüzde dünyanın birçok önemli kentinin gelişiminde fuarların büyük önemi bulunmaktadır. Hatta Avrupa Birliği ülkeleri ve ABD'de ekonomisini sadece bu alanda geliştiren, hatta tamamen fuarlara dayandıran bir çok kent var. Adana'nın, bundan daha beş yıl öncesine kadar ne fuarlardan, ne de fuarların kent ekonomisine sağlayabileceği katkılardan haberi vardı. Odamızın öncülüğünde başlayan fuarcılık atılımı, kentimizin ekonomik dokusunun değişimi ve gelişimini sağlamış, her ay değişik sektörlerde hareketlilik yaşanmasına son derece önemli katkılarda bulunmuştur. Adana, kendi içinde yaptığı atılımın yanı sıra, Mersin ve Gaziantep gibi komşu kentlerimizdeki fuarcılığın gelişmesine de önderlik etmiştir" diye konuştu.

Şaban Baş, ülkemiz ihracatının önemli kısmını üstlenen ve yeni yatırımlar ile endüstrideki payını büyüten otomotiv sektörünün lider üretici ve ithalatçı firmalarının katılımıyla hazırlanan, firmaların son model araçlarını sergilediği, Çukurova Otoshow 2008 Fuarı'nın, otomotiv sektörünün üretici ve tüketicileri için ortak bir platform ve güçlü bir pazar niteliği taşıdığı için ayrı bir önem kazandığını ifade etti.

Fuara sektörde faaliyet gösteren dünya firmalarının katıldığını bildiren Baş, Adana'nın Çukurova Otoshow Fuarı süresince Çukurova ve ülkemizin hemen her yerinden kente gelecek on binlerce ziyaretçiye festival havasında bir ortam yaşatacağını da kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2008 Pazar 10:37:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?