4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Oturarak şampiyon oldular!

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu tarafından Adana'da düzenlenen Oturarak Voleybol Türkiye Şampiyonası'nda Temsa Global şampiyon olurken, şampiyonluğu kaçıran Ankara Diyanetsporlu oyuncular gözyaşlarını tutamadı.

Yüreğir Spor Salonu'nda Cuma günü başlayan şampiyonanın bugün yapılan final maçında Ankara Diyanetspor ile Temsa Global takımları karşılaştı. Son derece çekişmeli geçen ilk seti kaybeden, ancak diğer setlerin tamamında üstün performans sergileyen Temsa Global takımı maçı 3-1 kazanarak Türkiye Şampiyonu oldu. Ankara Diyanetspor takımı oyuncuları final maçında şampiyonluğu kaçırdıkları için gözyaşlarını tutamadı. Oyuncular maç sonunda ve kupa töreninde gözyaşlarına boğuldu. Şampiyonada Adana Martı
Engelliler ikinciliği, Samsun Ekspres üçüncülüğü elde etti.

Adana Valisi İlhan Atış, madalya töreni öncesi yaptığı konuşmada, şampiyona için Adana'ya gelen tüm kulüp ve sporculara teşekkür etti. Atış, Türkiye şampiyonu olan Temsa Global ve diğer takımlara başarılarının devamını diledi. Daha sonra Vali Atış, şampiyon Temsa Global takımı sporcularına kupa ve madalyalarını verdi.
Temsa Golabal oyuncusu Aziz Aslancan, ilk kez böyle bir şampiyona düzenlendiği için çok mutlu olduğunu, engellilerin de voleybol oynayabildiğini gösterdiklerini belirterek, "Artık bundan sonra milli takım oluşturup Avrupa'ya gitmeyi düşünüyoruz. Şampiyon olduğumuz için çok mutluyuz" diye konuştu.

Ödül törenine Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Nuri Demirci, Adana Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2009 Pazar 18:43:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?