2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Oy kullanmaya böyle geldi

Adana'da yürüyemeyen 89 yaşındaki kadın, bir sandalyeye oturtularak polisin ve yakınının yardımıyla taşındığı salonda oyunu kullandı.

Merkez Seyhan ilçesi Ziyapaşa Mahallesi'nde bulunan Lütfiye Kısacık İlköğretim Okulu'na gelen 89 yaşındaki Tayibe Kaymakçı, oy kullanırken zor onlar yaşadı. Yaşlı kadını yakınları okulun önüne kadar otomobille getirdi.

Ancak otomobilden güçlükle inen Tayibe nine oy kullanmak için kızı Sümbül Gönen'in (53) yardımıyla merdivenlerden güçlükle çıktı. Bu durumu gören polisler hemen yaşlı kadının yardımına koştu. Önce merdivenlerden çıkmasına yardım edilen yaşlı kadın, ardından bir sandalyeye oturtuldu. Daha sonra bir polis ve yakını yaşlı kadını kucaklarına alarak oy kullanacağı salona götürdü. Burada görevliler yaşlı kadına nasıl oy kullanacağını tarif ettikten sonra yine polis ve yakınının kucağında kabine giderek oy vereceği partiye mührü bastı. Ardından tekrar kucakta şeffaf sandığın önüne getirilen yaşlı kadın kucakta oyunu attı. Yaşlı kadın, kucakta otomobile kadar taşındı.

Tayibe Kaymakçı, ilk kez böyle oy kullandığını belirterek, "Yürüyemediğim için oy kullanmakta çok zorlandım. Ama polisler bana çok yardımcı oldu. Onlardan Allah razı olsun" dedi.

Kaymakçı'nın kızı Sümbül Gönen ise, yaşlılar ve engellilerin rahat oy kullanması için engelli yolu ve tekerlekli sandalye istediklerini söyledi. 

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2011 Pazar 13:41:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?