4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Öykü şampiyonları Brüksel'i gezdi

Milli Eğitim Bakanlığı, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu, Adana Ticaret Odası ve AB Bilgi Ağı işbirliğinde organize edilen AB Öykü Yarışması’na Adana’dan katılan ve “Zirvedeki Esaret” adlı eseri ile Türkiye birincisi olan Mehmet Özöncel Anadolu Lisesi’nden Dilan Yaman ile yine aynı okuldan “Göç Yolu” adlı eseriyle ikinciliği elde eden Yunus Emre Yıldız, Brüksel ve Paris gezisiyle ödüllendirildi.

Adana İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muharrem Gelen ve Danışman Öğretmen Arzu Sümürken'in de katılımıyla 26-30 Ocak 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilen gezinin ilk durağı Brüksel oldu. İlk defa yurt dışına çıkarak, farklı bir kültürü tanımak, yeni yerler görmek ve AB'nin merkezine gitmenin kendilerini heyecanlandırdığını ifade eden öğrenciler; AB Türkiye Eşbaşkanı Joost Lagendijk ile görüştü. Parlamento binasını gezip, TÜSİAD AB Temsilcisi Bahadır Kaleağası'nı da ziyaret eden heyet, kentin simgesi olan “Atomium”a çıkarak Brüksel'i zirveden izleme şansını da elde etti.

Ekip üyeleri 3 günlük Brüksel gezisinin ardından hızlı trenle sanatın ve edebiyatın merkezi Paris'e geçti. Montaigne, Victor Hugo, J.J.Rousseau, Mallarme gibi ünlü edebiyatçıların yaşadığı mekanları ziyaret eden genç kalemler, Eyfel, Şanzelize, Louvre Müzesi gibi ünlü yapıtları gezme şansını elde etti.

Geziyi değerlendiren Adana İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Muharrem Gelen ve Danışman Öğretmen Arzu Sümürken, Türkiye genelinde düzenlenen Öykü Yarışması’nda ilk iki sıranın Adanalı öğrenciler tarafından kazanılmasının büyük bir başarı olduğuna işaret ederek, “Çocuklarımıza verilebilecek en güzel ödül, yarışmayı düzenleyen Avrupa Birliği’nin başkenti Brüksel ile sanatın doğum yeri olarak adlandırılan Paris’in görülmesiydi. Çocuklarımızın elde ettikleri bu motivasyonla, önümüzdeki dönemde bir çok başarılı çalışmalara daha imza atacağına inanıyoruz” dediler.

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Şaban Baş da, Avrupa Birliği’ni kuran barış, birlik, eşitlik, özgürlük, güvenlik, dayanışma değerlerini vurgulamak, bu değerleri yetişmekte olan kuşaklara iletmek ve bu alanda düşünce dünyalarını zenginleştirmek amacı ile düzenlenen yarışmaya Adana’dan katılarak Türkiye birincisi ve ikincisi olan öğrencilerin Avrupa ülkelerini ziyaret edebilmelerine vesile olmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Baş, “Bu pırıl pırıl öğrencilerimizi yetiştiren velileriyle değerli öğretmenleri ve Milli Eğitim camiasını Adanamızın sesini böylesine önemli bir yarışmada en üst sıraya yazdırmış olmalarından dolayı kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2009 Cumartesi 10:44:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?