4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Oyların sayımı yeniden başladı

Adana merkezde 4 partinin farklı iddialarla seçim sonuçlarına yaptığı itirazlar 5 ayrı seçim kurulunda kabul edildi. Seçim kurullarında bu sabahtan itibaren oyların yeniden sayımı ya da tutanakların karşılaştırılmasına başlandı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığını MHP'li Aytaç Durak'ın 2 bin 166 oy, merkez ilçe Seyhan Belediye Başkanlığı'nı AK Parti'li Azim Öztürk'ün 3 bin 367 oy, merkez ilçe Sarıçam Belediye Başkanlığı'nı AK Parti'li Ahmet Zenbilci'nin 705 oy farkla kazandığı Adana'da, kazanamayan partilerin itiraz ettiği Seyhan 4. İlçe Seçim Kurulu oyların yeniden sayımını kararlaştırdı.

Adana Adliyesi'nde 126 bin seçmenli ilçede kullanılan 102 bin oy ile merkez Çukurova ilçesindeki 15 sandıktaki oylar yeniden sayılmaya başlandı. Büyükşehir sınırlarındaki diğer ilçe seçim kurullarından bazılarında da tutanak karşılaştırması yapılıyor.Seyhan 1, Seyhan 2 ve Seyhan 3 İlçe Seçim Kurulları ile Sarıçam İlçe Seçim Kurulu da itirazları görüşmeye başladı.

Çukurova bölgesine yapılan itirazda da 15 sandığın açılmasına karar verildi ve büyükşehir belediye başkanlığı oylarının sayımına geçildi. Adana'da 2 seçim bölgesi bulunan 213 bin 161 seçmenin oy kullandığı merkez Yüreğir ilçesinde ise ilçe ve Büyükşehir Belediye Başkanlıkları oylarının kontrol edilmesi kararlaştırıldı. Yüreğir 1. bölgede AK Parti ve CHP, Yüreğir 2. bölgede ise CHP, AK Parti
ve DTP'nin itirazlarını değerlendiren İlçe Seçim Kurulları, sandık kurullarının tuttuğu sayım döküm cetvelleri ile bilgisayardaki kayıtlarını karşılaştırma çalışmaları devam ediyor. Bu sayımla, oyların bilgisayar ortamına aktarılması sırasında yanlışlık olup olmadığı kontrol edilecek.

Bu arada, yapılan itirazlar nedeniyle seçim kurullarından Seyhan 1, Seyhan 2'nin bulunduğu İsmet İnönü İlköğretim Okulu, Seyhan 3'ün bulunduğu Petrolofisi İlköğretim Okulu, Çukurova 1 ve Çukurova 2'nin bulunduğu Çukurova Elektrik Endüstri Meslek Lisesi, Yüreğir 1, Yüreğir 2 ve Sarıçam İlçe Seçim Kurullarının bulunduğu Abdurrahim Gizer İlköğretim Okulu ile Seyhan 4. İlçe Seçim Kurulu'nun bulunduğu adliye binasında polis sıkı güvenlik önlemi aldı. Çevik Kuvvet ekipleri, görevliler dışında Adana Adliyesi'ne gelen AK Parti milletvekilleri Vahit Kirişci ve Necdet Ünüvar dahil kimsenin içeri girmesine izin vermedi.

Yeniden sayım yapılan seçim kurulunda sonuçların en erken 1 hafta içinde sonuçlanabileceği, 4 ayrı seçim kurulunda ise itirazların incelenmesinin devam ettiği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 13:58:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali damar IP: 88.248.16.xxx Tarih : 1.04.2009 17:31:35

enteresan bir durum her yerde sonuçlar belli oldu ama bizim adanamızda halen karışıklık var olacak iş deil