2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Oynadıkça gençleşiyorlar

Adana Huzurevi'nde barınan ve yaşları 71 ile 85 arasında değişen yaşlıların oluşturduğu halk oyunu ekibi provalara başladı.

Huzurevi sakinleri her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası hazırlıklarına şimdiden başladı. Geçtiğimiz yıllarda, Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği koroları ve tiyatro gösterileriyle büyük başarılara imza atan Adana Huzurevi sakinleri, oluşturdukları halk oyunu ekibiyle de iddialı. Huzurevi Müdürü Nurdan Kama, Yaşlılar Haftası nedeniyle tiyatro ve konser gibi birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini, bu yıl ise bir ilke imza atarak halk oyunu ekibi kurduklarını söyledi. Huzurevinden barınan ve yaşları 71 ile 85 arasında değişen yaşlılardan oluşan halk oyunu ekibinin provalara başladığını belirten Kama, gençliğinde okulda ya da daha sonraki hayatında halk oyunu oynamış yaşlıların yanı sıra hiç deneyimi olmayanların ekipte yer aldığını vurguladı.

Seyhan Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerinden Aysel Candan yönetiminde Adana yöresi oyunlarını öğrenen huzurevi sakinleri, yaşlılar haftasındaki etkinliklere hazırlanmak için her gün prova yapıyor. Huzurevi sakinleri provası sırasında Adana Çiftetellisi, Kafkas ve Zeybek oynuyor. Toplumda huzurevinde yaşayanların "ölümü beklediği" yönündeki düşüncenin son derece yanlış olduğunu söyleyen huzurevi sakinleri, "Bizden daha genci var mı?" dedi.
Huzurevinde kalan insanların, "Ununu eleyip eleğini asan" insanlar olarak nitelendirildiğini ifade eden halk oyunu ekibinin üyeleri, "Kimse bizim huzurevinde ölümü beklediğimizi düşünmesin. Biz ilerleyen yaşımıza rağmen hayata sıkı sıkı sarılan insanlarız. Kimse fiziksel görüntümüze bakıp da aldanmasın. Bizden daha genci var mı? Hiçbir günümüz boş geçmiyor. Müzik, tiyatro, halk oyunları, el işleri ile uğraşarak üretmeye devam ediyoruz. Burada çok mutluyuz. Oynadıkça gençleşiyoruz" dediler.

 

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2008 Pazartesi 10:54:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?