4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Özel güvenlikçiler banka soydu

ÖZEL GÜVENLİKÇİLER ÇALIŞTIKLARI BANKAYI SOYDU

Adana’da bir bankanın para kuryeliğini üstlenerek kendilerine emanet edilen paraları ATM’lere koyan özel güvenlik şirketinin bazı çalışanları bankayı soydu.

Banka tarafından verilen anahtar ve şifreleri kullanarak bir ATM’den 140 bin 550 TL’yi çaldığı öne sürülen 19 kişi gözaltın alındı.

Bir bankanın Kenan Evren Turgut Özal Kavşağı’ndaki ATM’sinin merkezle olan bağlantısının kesilmesi ihbarını alan polisler, olay yerine gittiklerinde bir sorun olmadığını gördü. Ancak banka yetkililerinin gelmesiyle ATM’den para çalındığı ortaya çıktı. Olay yeri inceleme ekipleri, yaptıkları araştırmada, ATM’de zorlama izine rastlamadı.

Olayı soruşturan Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, ATM kabinine ayrı para kasasına ise ayrı olmak üzere 2 anahtar ve şifreyle girilebileceğini belirledi. Bankanın da ATM’lere para koyması için özel bir güvenlik şirketi ile anlaştıklarını ve ATM anahtarları ile şifrelerinin şirketin yetkililerinde bulunduğu bilgisine ulaşan polis, soruşturmayı genişletti.

Özel güvenlik şirketinde bulunan anahtarların konulduğu kasanın sorumlusunun da aralarında bulunduğu 19 kişi gözaltın alındı.

İfadeleri alınan zanlılar olayla ilgilerinin bulunmadığını ileri sürerken polis, soygunun meydana geldiği saatteki MOBESE ve ATM’nin yakınlarındaki tüm güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Çalınan paranın izine ulaşılmazken polisin soruşturması sürüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2009 Pazar 14:21:05
Güncelleme :20 Aralık 2009 Pazar 18:43:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?