2
Mayıs
2024
Perşembe
ADANA

Özgan'ın 4. yıl mutluluğu

Adana'nın Kozan İlçe Belediye Başkanı Kazım Özgan, görevdeki 4. yılını personeliyle birlikte kutladı.

Hayatta iki şeye heves etmediğini, bunlardan birinin makam, diğerinin para olduğunu ifade eden Özgan, "Ben ideallerimin peşinden gittim” dedi.

Belediye personeli, Başkan Özgan'ın görevdeki 4. yılı nedeniyle sinema salonunda bir kutlama programı hazırladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, 4 yılda gerçekleştirilen hizmetler sinevizyon eşliğinde anlatıldı.
Belediye Başkanı Kazım Özgan, personelinin yaptığı bu sürpriz karşısında çok duygulandığını belirterek, "Kozan'ın değişen yüzüne birlikte şahit olduk, birlikte çalıştık, hepimizin emeği geçti. Bu bakımdan hepinizle gurur duyuyorum" dedi.

Hayatta iki şeye heves etmediğini, bunlardan birinin makam, diğerinin para olduğunu belirten Özgan, "Kozan’a birşeyler katmaya çalıştım. Çünkü Kozan asil bir kenttir. Türkmen nüfusunun çoğunlukta olduğu bu şehir tarihe beşiklik etmiş önemli bir şehirdir. Kozanlı olmaktan büyük gurur duyuyorum, bu coğrafyanın değerini bilmeliyiz. Bizim amacımız gelecek nesillere çağdaş bir kent bırakabilmektir" diye konuştu.

“Tüm personele açık kart verdim, siyasi görüşleriniz için sizleri yargılamadım, karşınızda olmadım” diyen Özgan, şöyle devam etti:

"Seçim atmosferinde siyaset yaparken ve mücadele verirken bir kısmınız ile siyasi görüşümüz yüzünden karşı karşıya geldiğimiz durumlar olmuş olabilir, bunların hiçbiri için size kızgın ya da kırgın değilim, çünkü ben 'Seçimleri aldığım gün hizmet için parti rozetimi çıkarttım' diyerek sizlere açık kart verdim, çünkü ben hepinize insan olduğunuz için değer veriyor ve seviyorum. Hiçbirinizi diğerinizden ayıt etmeksizin önemsiyor ve sizlerle gurur duyuyorum. Bugün geldiğimiz başarı hepimizin başarısıdır. Çalışmalarımızı esnasında istemeyerek kalplerinizi kırdığım olduysa hepiniz haklarınızı helal edin."

"Hırsıza, uğursuza, rantçıya boyun eğmedik, eğmeyeceğiz" diyen Özgan, "Dik duruşumuzu sergilemeye devam edeceğiz. Çünkü bizde mangal gibi yürek var. Hizmet için çıktığımız bu yolda, iftira atan, dedikodu üreten insanlarla da karşılaştık, rantçılara, hırsız ve uğursuzlara pabuç bırakmadık, bırakmayacağız. Çünkü bizde mangal gibi yürek var. Yeri geldi evimiz kurşunlandı, dik duruşumuzdan ödün vermedik. Bizi eleştiren insana baktık, sağduyulu ise şapkamızı önümüze koyup düşündük, kendimize özeleştiri yaptık. Öyle günler oldu ki, birbirine zıt kutupların çıkar menfaatleri için bir araya geldiklerini gördük, biz hizmet mücadelemizi delikanlı gibi sürdürüyoruz. Eşim ve çocuklarım yanımda ve biz hizmet için buradayız. Bizler hizmet için çıktığımız bu yolda, Kozan'ı altınla kaplasak da eleştirenler, çamur atanlar olacaktır. Şimdi sizlerle birlikte yolumuza devam edeceğiz. Daha gayretli daha birlik ve bütünlük içinde Kozan'ı ihmal etmeden Kozan için çalışacağız" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Kazım Özgan, daha sonra eşi Zehra Özgan ile birlikte 4. yıl pastasını keserek personeline ikram etti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2008 Cumartesi 13:57:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?