4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Özgümüş: Adana şantiyeye dönecek

 CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özgümüş, yapacakları kentsel yenileme ve dönüşüm projeleriyle Adana'yı şantiye haline getirerek on binlerce yeni konut yapacaklarını söyledi.

Seçim gezilerinde Kabaktepe, Remzi Oğuz Arık, Köprüköyü, Kışla, Gülpınar ve Sarıhamzalı’da halka hitap eden, Güzelyalı Mahallesi’nde Kafkas Kültür Derneği’nin, Kışla Mahallesi’nde ise Uluçınarlılar Derneği’nin konuğu olan Özgümüş, gezileri sırasında karşılaştığı bir numaralı sorunun işsizlik olduğunu söyledi.

Adana Sanayi Odası Başkanlığı da yaptığı için kentteki işsizliğin ne kadar önemli boyutta olduğunu bildiğini belirten Özgümüş, "Anneler yoluma çıkıp, ‘Bize hizmet etme, yol yapma, çocuğuma iş ver’ diyorlar. Onların bu sıkıntısı çok iyi anlıyorum. Bu yüzden projelerimden en önemlisini işsizliğin azaltılması yönündeki projelerim oluşturuyor. Biz göreve gelir gelmez, mevcut belediye yönetiminin kötü yöneticilik ve kötü niyet sonucu havaya savurduğu, çarçur ettiği halkın parasını doğru yerde kullanarak, kayıp ve kaçakları önleyip tasarruf ederek 20 yıldır hizmet gitmeyen mahallelere hizmet götüreceğiz. Yapacağımız kentsel yenileme ve dönüşüm projeleriyle, Adana şantiye haline gelecek. Binlerce, on binlerce yeni konut yapılacak. Dev bir şantiye haline gelecek bu bölgelerde sizlerin çocukları çalışacak. Bu da Adana’da işsizliği yoksulluğu azaltarak yeni istihdam olanakları sağlayacak" dedi.

Kentin ihtiyaç duyulan bölgelerinde yapılacak kentsel yenileme ve dönüşüm projeleriyle toplu konut, sağlık merkezleri, spor sahaları, eğitim binaları ve yeşil alanlarla donatılmış sağlıklı mahalleler oluşturulacağını anlatan Özgümüş, "Dar gelirli vatandaşlarımızın ucuz ve sağlıklı konut sahibi olabilmeleri sağlanacak. Bu bölgelerde geniş bulvarlar ve meydanlar yapılarak, kentin çarpık gelişimi engellenecek. Ayrıca, mutlaka 2.Organize Sanayi Bölgesi’ni tamamlayacağız ve burada yabancı yatırımcıya arsa olanakları sağlayıp, yatırımcının Adana’ya tesisler kurmasına olanak vereceğiz. Bütün bunlar, Adana’da ekonomik anlamda hareket ve gençlerimize yeni iş olanakları sağlayacak.

CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özgümüş, ucuz ekmeğin bakkalda satılacağını, içme suyunun ucuzlatılacağını yinelediği konuşmalarında, Adana’nın güney ve kuzeyine açılacak yeni bulvarların şehirde trafik akışını rahatlatacağını da söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 13:25:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?