4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Özkök Paşa'dan İsrail tepkisi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını değerlendiren Emekli Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, orantısız bir güç kullanıldığını ve dünyanın buna tepkisinin yetersiz olduğunu söyledi.

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Hilmi Özkek memleketi Manisa'yı ziyaret etti. Vali Celalettin Güvenç tarafından valilik önünde karşılanan Özkök'e içinde mesir macununun da bulunduğu bir hediye paketi verildi. Özkök, Valilik Özel Defteri'ni imzalamasının ardından İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı. Bu konularda önemli birşey söylemek için bütün bilgileri bilmek gerektiğini anlatan Özkök, "Ben biliyorsunuz emekli bir orgeneralim. Siz ne kadar takip ediyorsanız ben de o kadar takip ediyorum. Bu harekatta can veren insanlara çok üzülüyoruz. Hepsine Allah rahmet eylesin. Bu çok acı verici bir durum. Bütün Türkiye'nin gösterdiği reaksiyonu görüyoruz.

Her yerde mitingler yapılıyor. Hükümetin bu konuda inisiyatifleri var, bunları izliyoruz. Umarız kısa sürede bir ateşkes ilan edilir ve taraflar arasında bu gibi olayların tekrar etmeyeceği bir durum doğar" dedi.
İsrail'in orantısız bir güç kullandığını belirten Özkök, sözlerine şöyle devam etti: "Bu işlerde sadece bir tarafı suçlamak, bir tarafı haklı bir tarafı haksız görmek biraz zor. Bu işin gerileri de var. Yani iki tarafı da dikkate almak lazım. Her ülke bir harekatı yaparken belli riskleri, belli reaksiyonları göze alır ama bunun için de kendisi bazı sebepler ileriye sürmesi lazım. Bu inançlarını ortaya koyar. Bunlar da Güvenlik Konseyi'nde konuşuluyor, basında konuşuluyor. O bakımdan ben şu ülke haklı, bu
ülke haksız demiyorum ama baktığımız zaman kullanılan kuvvetin oranı öbür taraf Hamas'a göre çok fazla. Öyle orantısız bir güç."

BU BİR İNSANİ FACİA

Dünyanın tepkilerini şahsen yeterli bulmadığını açıklayan Özkök, sözlerini şöyle sürdürdü: "Evet birçok ülke bunu kınıyor ama sadece söz söylemekle veya kınamakla iş bitmiyor. Ölen insanların yakınlarının acıları dinmiyor. O yaralılar özellikle; düşünün şimdi hiç birisine tam bir sağlık hizmeti götürülemiyor. Bu bir insani facia. Keşke böyle şeyler hiç olmasa dünyamızda ama maalesef medeniyet ne kadar gelişirse gelişsin bu gibi şeyler ortadan kalkmıyor. Çeşitli yerlerde bunları görüyoruz. Bütün isteğimiz, bütün dünyanın gösterdiği reaksiyonla bu iş bir an önce sona erdirilsin."

iha
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 19:45:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?