4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Özlü, Öztürk'ü suçladı

MHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Ahmet Özlü, rüşvet alırken suçüstü yakalanan Mersin İl Mahalli İdareler Müdürü ve Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı'nın, cezaevinden tahliye olduktan sonra eski görevine dönemeyince Seyhan Belediyesi tarafından Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne getirildiğini, bu kişinin daha sonra Adana İl Mahalli İdareler Müdürlüğü'ne atandığını belirterek, Belediye Başkanı Azim Öztürk'e, bu kişiyle arasındaki ilişkinin mahiyetini sordu.
Özlü, Seyhan Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında, elindeki belgelerle mevcut Belediye Başkanı Azim Öztürk'e yüklendi.
Anlatacağı "ibretlik" öykünün Mersin'de başlayıp Adana'da devam ettiğini ifade eden Özlü, şöyle devam etti:

"Z.E., Mersin İl Mahalli İdareler Müdürü, aynı zamanda Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin de başkanı. Hayrettin Gökçe de 25 yıl Almanya'da çalışmış emekli bir öğretmen. Mersin merkeze bağlı Kayrakkeşli köyünün muhtarı. Muhtar Hayrettin Gökçe, köyün okulu için Köylere Hizmet Götürme Birliği'nden 4 bin TL destek ister. İddialara göre Z.E., muhtardan 325 TL rüşvet talep eder. Muhtar Almanya'da alışkın olmadığı bu durum karşısından Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunur. Savcılık talimatıyla muhtar Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı ile pazarlık yapar ve 200 TL'ye anlaşırlar. Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla polis gizli kameraları kurar ve baskın yapar. Birlik Başkanı daha önceden seri numaraları alınmış paraları rüşvet olarak alırken suçüstü yakalanır. 31.12.2004 gün ve 2004/781 sayılı iddianame ile ceza mahkemesinde dava açılır. Birlik Başkanı, cezaevindeki iken memuriyet haklarını kaybetmemek için Emekli Sandığı'na başvurur ve Ocak 2005'te emekli edilir. Mersin 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'rüşvet almak' suçundan yargılanan Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı, 'görüntü ve ses CD'leri anlaşılır olmadığı' gerekçesiyle 'rüşvet almak'tan değil, Türk Ceza Kanunu'nun 240. maddesine göre 'görevi kötüye kullanmak'tan suçlu bulunur."

Birlik Başkanı'nın, cezaevinden tahliyesinin ardından 13 Eylül 2005 tarihinde Mersin Valiliği'ne müracaat ederek, içinde bulunduğu psikoloji ile yanlış karar verdiğini beyan edip, emeklilik işlemlerinin iptal edilmesini istediğini, ancak Mersin Valiliği'nin bu talebi kabul etmediğini vurgulayan Özlü, "Ve malum şahsın Seyhan Belediyesi ile her nasılsa yolları buluşur. Bunun üzerine Seyhan Belediyesi gerekli işlemleri başlatır. İşleyen süreçte Seyhan Belediyesi, Birlik Başkanı'nın belediyede boş bulunduğu bildirilen bir kadroya (Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü) alınması için ilgili zatın emeklilik işlemlerinin iptalini ister. İlgili kişinin sicil dosyasını eksik bir şekilde İçişleri Bakanlığına gönderen ve emekliliğin iptalini sağlayan Seyhan Belediyesi rüşvetten ceza alan ancak daha sonra görevi kötüye kullanmaktan suçlu bulunan bu zatı Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne getirir, yani halkın kaynaklarının adil olarak paylaştırılması gereken makama atanır. Bu zat, 13 Ekim 2008 tarihinde Seyhan Belediyesi'nden ayrılarak, Adana İl Mahalli İdareler Müdürlüğü'ne atanır. Bu zat halen aynı görevdedir" diye konuştu.

Özlü, daha sonra Başkan Öztürk'e şu soruları yöneltti:
"Adana'da onca ehil bürokrat varken, Mersin gibi bir yerden kurum amiri ithal etmenin sebebi nedir? Hangi ihtiyaçtan kaynaklanmıştır?
Onca sicili temiz bürokrat varken, rüşvet almaktan tutuklanmış birine görev vermenin arkasındaki asıl sebep nedir?
Mersin Valiliği, yüz kızartıcı bir suçtan ceza alan kişiyi göreve kabul etmezken, emeklilik iptaline bile izin vermezken, Seyhan Belediyesi aynı kişiyi nasıl olur da belediyenin bütün yardımlarının dağıtıldığı birimin başına getirir?
Seyhan Belediyesi, bu sabıkalı kişinin emekliliğinin iptalini sağlamak için İçişleri Bakanlığı'na sicil dosyasının tamamını göndermiş midir, yoksa ilgili dosya belediyede bir kilitli dolapta saklanmakta mıdır?
Azim Öztürk ile Z.E. arasındaki ilişkinin boyutu ve mahiyeti nedir?
Bu konuda değerlendirmeyi Seyhanlı hemşehrilerimize bırakıyorum"
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 13:16:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?