4
Mayıs
2024
Cumartesi
ADANA

Özlü "Seyhankart" projesini tanıttı.

MHP Seyhan Belediye Başkan Adayı Ahmet Özlü, Seyhankart'ın, Seyhanlılara başta sağlık alanı olmak üzere birçok alanda kolaylık ve avantaj sağlayacağını bildirdi.
Özlü, MHP Seyhan İlçe Başkanı Yusuf Kanlı ile birlikte Seyhan Oteli'nde düzenlediği basın toplantısında, "Seyhankart" projesini tanıttı. 

Seyhan'da yaşayan 700 bin kişinin ücretsiz sahip olacağı Seyhankart'ın avantajlarını anlatan Özlü, bu kartla; "Acil sağlık güvencesi paketi" kapsamında tıbbi tanışmanlık hizmeti, ücretsiz ambulans hizmeti, indirimli klinik hizmeti verileceğini, kültür-sanat faaliyetlerinde öncelik ve indirim, online belediye işlemlerinde ve sosyal belediyecilik hizmetlerinde kolaylık sağlanacağını belirtti. Özlü, Seyhankart sayesinde ilçenin envanterinin de çıkarılacağını kaydetti. 

Bu kartla verilecek hizmetlere tek tek açıklık getiren Özlü, "Seyhankart sahipleri, doktorların telefonla vereceği tıbbi tanışmanlık hizmetinden 7 gün 24 saat yararlanabilecek, herhangi bir rahatsızlıkta ya da öğrenmek istedikleri sağlık sorunlarını hattaki doktorlara sorabilecek" dedi. 

Her Seyhankart sahibine, ilçe sınırları dahilinde acil sağlık sorunu yaşadığında 10 dakika içinde doktorla birlikte tam donanımlı bir acil müdahale ambulansı gönderileceğini belirten Özlü, "Hastaya yerinde ilk müdahale yapılacak ve gerekiyorsa en kısa sürede bir sağlık kurumuna götürülmesi sağlanacaktır. Yani bir Seyhanlı vatandaşım cebinde parası yokken çocuğu hastalansa, ateşlense bir kuruş para harcamadan, acil tedavisini yaptıracak, eğer evde tedavisi mümkün değilse en yakın hastaneye kadar götürülecek ve emin ellere teslim edilecektir" diye konuştu. 

Seyhan'daki özel sağlık kurumlarıyla yapılacak anlaşmalarla Seyhankart sahiplerine yüzde 10 ila yüzde 30 arasında indirim imkanı sağlanabileceğini vurgulayan Özlü, böylelikle hem Seyhanlıların insanca sağlık koşullarından faydalanabileceğini hem de bölgedeki özel sağlık kuruluşlarının sürümden kazanarak daha fazla gelir elde edebileceğini kaydetti. Özlü, şunları söyledi: 

"Batı ülkelerindeki iyi örneklerde olduğu gibi, belediyenin asıl fonksiyonu sosyal korumacılık çalışmalarıdır. Belediye başkanı, beldenin sahibidir. Kimsesizin kimsesi, aç olanı doyuran, açığı örtendir. Bizim belediye yönetimimizde, her bir vatandaşımızın sorumluluğu omuzlarımızda olacaktır. Her hatayı, her eksiği giderebilirsiniz ancak kaybolan sağlığı veya kaybedilen hayatı geri getiremezsiniz."
Ahmet Özlü, sağlık hizmetlerinin yanında Seyhankart'la; mağdur ve ihtiyaç sahibi vatandaşların ihtiyaçlarının bir düzen ve gizlilik içerisinde giderileceğini kaydetti. Özlü, ayrıca, Seyhan Belediyesi'nin dünya standartlarında gerçekleştireceği yoğun kültür-sanat faaliyetlerinden Seyhankart sahiplerinin öncelikli ve indirimli olarak yararlanabileceğini ifade etti. Özlü, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Tüm bunlara ek olarak Seyhankart sahipleri, ilçe sınırları dahilindeki alışveriş merkezlerinden, mağazalardan, sinemalardan, anlaşmalı sigorta şirketlerinden ve daha birçok ayrıcalıklı hizmetten özel avantajlarla faydalanabilecek. Seyhankart, bir hemşehri kartı olmanın yanı sıra, toplu tüketici grubu da oluşturarak, yoğun ve önemli indirimleri de vatandaşlarımıza sağlayacaktır."
Özlü, vatandaşın ücretsiz sahip olacağı Seyhankart'ın belediyeye maliyetinin 3.5 milyon TL olacağını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 15:32:00
Güncelleme :23 Ocak 2009 Cuma 15:33:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?